Foto: Reuters/Scanpix
SIA "Poligrāfijas apgāds" apgrozījums pērn bija 13,239 miljoni eiro, kas ir par 6,8% mazāk nekā 2015.gadā, savukārt tās peļņa samazinājās par 3,4%, un bija 576 886 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma samazināšanās aizvadītajā gadā skaidrojama ar konkurences apstākļiem Latvijas tirgū, kā arī rūpīgu debitoru izvērtēšanu. Turpretī peļņas līmeni uzņēmumam vadības ieskatā ir izdevies saglabāt 2015.gada līmenī.

Turpinot pirms preces pārdošanas analizēt klientu maksātspēju, uzņēmumam pērn izdevās samazināt šaubīgo debitoru uzkrājumu palielinājumu, kurš bija mazāks nekā iepriekšējos gados.

Atbilstoši ziņojumam, uzņēmuma kopējos aktīvos noliktavā esošo krājumu apjoms un debitoru parādu atlikums nav ievērojami mainījies. Aizvadītajā gadā uzņēmuma saistību apjoms ievērojami samazinājās. Tāpat pieaudzis uzņēmuma pašu kapitāls, kas pagājušā gada noslēgumā bija 4,445 miljoni eiro.

Uzņēmuma vadība paredz, ka "Poligrāfijas apgāda" attīstībai ir liels potenciāls, jo tas ir viens no lielākajiem un vecākajiem poligrāfijas materiālu piegādātājiem Latvijā.

Uzņēmuma mērķis 2017.gadā ir noturēt pozīcijas Latvijas tirgū, kur patlaban notiek izmaiņas un pārdale papīra un poligrāfijas materiālu tirgotāju vidū. Tāpat uzņēmums turpina strādāt pie jaunu klientu piesaistes, kā arī uzlabot darbu ar jau esošajiem klientiem.

Ziņojumā teikts, ka uzņēmuma vadība turpina vadīt sarunas ar piegādātājiem par preču cenas samazināšanu, kā arī meklē jaunus, izdevīgākus piegādātājus. Vienlaikus tiek turpināts darbs pie dažādu izmaksu optimizācijas.

"Poligrāfijas apgāds" 2015.gadā strādāja ar 14,199 miljonu eiro apgrozījumu un peļņu 597 333 eiro apmērā.

SIA "Poligrāfijas apgāds" dibināta 1993.gadā un tās pamatdarbība ir saistīta ar poligrāfijas materiālu (krāsu, papīra, ķīmijas) un "Kodak" produkcijas vairumtirdzniecību. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 1,045 miljoni eiro. "Poligrāfijas apgāds" pieder Jurim Lapam (75%) un Vācijā reģistrētiem uzņēmumiem " Ferd. Flinsch Papier-Groshandels-Gesellschaft mbH" (24,75%) un "E.Michaelis & Co (GmbH & Co)" (0,25%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!