Foto: LETA

SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesu lūgusi atzīt par maksātnespējīgu laikraksta "Telegraf" izdevēju SIA "Telegraf".

Kā liecina Maksātnespējas administrācijas interneta mājaslapā pieejamā informācija, tiesa 9.jūlijā pieteikumu pieņēmusi un ierosinājusi maksātnespējas lietu. Par "Telegraf" maksātnespējas administratori izvēlēta Jūlija Ulberga.

Šā gada martā tika veiktas izmaiņas SIA "Telegraf" valdē.

Pēc Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" datiem, Antons Filimonovs, kurš februāra sākumā atbrīvots no valdes locekļa amata, 24.februārī atkal iecelts par valdes locekli, bet 23.martā - atcelts.

Tādējādi patlaban vienīgais valdes loceklis ir Uzbekistānas pilsonis Jašars Kasumovs, kurš februārī kļuvis arī par vienīgo "Telegraf" īpašnieku.

Jau ziņots, ka viņa īpašumā no AS "News Media Group" nonākušas visas 34 250 daļas ar kopējo ieguldījuma vērtību 685 000 latu.

Februāra sākumā "Telegraf" valdes locekļu amatus zaudēja arī Anastasija Petere un Oļegs Rižakovs.

Iepriekš laikraksta galvenais redaktors Andrejs Švedovs biznesa portālam "Nozare.lv" stāstīja, ka uzņēmums meklēja finanšu investīciju partnerus. Viņš arī norādīja, ka īpašnieku maiņas dēļ netikšot mainīts laikraksta "Telegraf" saturs, jo viens no galvenajiem kritērijiem pretendentiem, kas vēlas savā īpašumā iegūt "Telegraf", ir saglabāt laikraksta redakcijas neatkarību, objektivitāti, toleranci un optimizēt komercizdevuma turpmāko darbību.

Martā "Telegraf" redakcija pārcēlās uz telpām, kurās atrodas arī "Petits". Neoficiāli izskanējusi informācija, ka patiesībā uzņēmumiem ir viens īpašnieks - Krievijas senators, miljardieris Andrejs Molčanovs, kas žurnāla "Forbes" bagātāko cilvēku sarakstā ierindots 34.vietā, iepriekš vēstīja "Latvijas Neatkarīgā televīzijas" (LNT) Ziņu raidījums.

LNT pieļāva, ka Latvijas lielākie krievu valodā iznākošie laikraksti varētu nonākt tieši miljardiera Molčanova rokās. Paši avīžu izdevēji gan šo darījumu nekomentēja.

LNT ziņas vēstīja, ka ar dažu mēnešu intervālu īpašniekus mainījuši vairāki mediji - laikraksts un interneta portāls "Telegraf", izdevniecības nams "Petits", kura zināmākie izdevumi ir laikraksti "Čas" un "Subbota", kā arī "Vesti Segodņa". "Petits" un "Telegraf" nonācis divu ārzonās reģistrētu kompāniju pārziņā, savukārt "Vesti Segodņa" īpašnieki ir trīs privātpersonām piederošais Latvijas uzņēmums SIA "Eurostore".

"Poligrāfijas grupa Mūkusala" ir viens no AS "Diena" mediju un poligrāfijas uzņēmumiem. AS "Diena" ietilpst arī SIA "Dienas mediji", SIA "Izdevniecība Dienas žurnāli", SIA "Abonēšanas centrs Diena", SIA "Dienas grāmata", SIA "Izdevniecība Dienas bizness", SIA "RPD" un SIA "Mūkusalas māja".

2011.gada AS "Diena" konsolidētais apgrozījums ir vairāk nekā 16,7 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!