Foto: Shutterstock

Pret piensaimniecības kooperatīvu "Trikāta KS" Valmieras rajona tiesā iesniegts maksātnespējas pieteikums, liecina informācija Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.

Norādīts, ka ar pieteikumu tiesā vērsusies Vilpulkas pagasta zemnieku saimniecība "Kalnbrindas".

Kā atzina kooperatīva valdes priekšsēdētājs Uldis Krievārs, situācija saistīta ar laikus neveiktiem norēķiniem. "Vēl neesam saņēmuši attiecīgo vēstuli, bet skaidrs, ka strīds ir par maksājumiem. Situācija nozarē ir smaga, tādēļ par iepirkto pienu primāri norēķināmies ar pašreizējiem piegādātājiem, savukārt "Kalnbrindas" mums pienu nepiegādā jau vairāk kā mēnesi. Kad zināsim pretenziju apmērus, spriedīsim par risinājumu," sacīja Krievārs.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informācija "Trikātas KS" apgrozījums 2013.gadā bija 25,90 miljoni eiro salīdzinājumā ar 25,50 miljoniem iepriekšējā gadā, savukārt zaudējumi - 15 227 eiro salīdzinājumā ar 688 063 eiro zaudējumiem 2012.gadā.

Pagājušā gada finanšu datus uzņēmums vēl nav publiskojis.

Kooperatīvs dibināts 2003.gadā, apvienojoties 11 Valmieras zemnieku saimniecībām.

"Trikāta KS" ar 44% kapitāldaļu ir viens no īpašniekiem zemniekiem piederošajai piena pārstrādes rūpnīcai "Latvijas piens", kas dibināta 2010.gada 12.novembrī. "Latvijas piena" pārējie īpašnieki ir graudkopības kooperatīvs "Latraps" ar 30% kapitāldaļu, piensaimnieku kooperatīvs "Dzēse" ar 17% kapitāldaļu un kooperatīvs VAKS ar 9% uzņēmuma kapitāldaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!