Foto: LETA
Latvijas piena pārstrādes uzņēmuma "Preiļu siers" apgrozījums pagājušajā gadā saglabājās apmēram iepriekšējā gada līmenī, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma "Preiļu siers" valdes priekšsēdētājs Jāzeps Šņepsts

Viņš pastāstīja, ka pagaidām "Preiļu siers" aizvadītā gada finanšu dati nav līdz galam apkopoti, līdz ar to precīzi finanšu rezultāti būs zināmi vēlāk. Taču pēc pašreizējām aplēsēm uzņēma apgrozījums pagājušajā gadā saglabājies apmēram iepriekšējā gada līmenī.

"Preiļu siers" valdes priekšsēdētājs pastāstīja, ka uzņēmuma darbību aizvadītajā gadā ietekmēja vairāki faktori, tostarp piena iepirkumu cenu kāpums. "Pirmkārt, neadekvātais piena iepirkumu cenu kāpums gada otrajā pusē, kad sarosījās piena pārpircēji. Otrkārt, no valdības puses nekas netiek darīts, lai situāciju tirgū mainītu, valdība turpina atbalstīt vienu uzņēmējdarbības formu - kooperatīvus - un piena izvešanu no valsts," teica "Preiļu siers" valdes priekšsēdētājs.

Viņš sacīja, ka valdībai vajadzētu rīkoties visas nozares interesēs, nodrošinot vienlīdzīgus "spēles" noteikumus visiem piena pārstrādes sektora dalībniekiem, nevis atbalstot kādu konkrētu uzņēmējdarbības formu. Tāpat valdībai vajadzētu vairāk ieklausīties to nozares dalībnieku viedokļos, kas aktīvi nodarbojas ar saimniecisko darbību un eksportē produkciju.

Jau vēstīts, ka "Preiļu siers" apgrozījums 2015. gadā bija 62,645 miljoni eiro, kas ir par 23,7% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 29,9% un bija 1,24 miljoni eiro.

"Preiļu siera" produkcija pārsvarā tiek izvesta uz ārvalstīm, kas uzņēmumam nodrošina lielākā siera eksportētāja statusu Latvijā.

Uzņēmuma ilggadējais valdes priekšsēdētājs ir Jāzeps Šņepsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!