Foto: LETA

Šaubu dēļ par veikala "Prisma Deglava", Rīgā, tehnisko stāvokli veikals var būt slēgts līdz oktobrim, informēja Būvniecības valsts kontroles birojā (BVKB).

BVKB šā gada 13. jūlijā saņēmis ēkas A.Saharova ielā 30, kurā atrodas "Prisma Deglava", īpašnieka piesaistītā neatkarīgā eksperta atzinumu par ēkas daļas tehnisko apsekošanu.

Izskatot ekspertu atzinumu, birojs konstatēja, ka, lai novērstu jebkādas šaubas par ēkas tehnisko stāvokli un drošību, nepieciešams veikt detalizētu visas ēkas tehnisko apsekošanu. Attiecīgi pēc šī atzinuma saņemšanas un izskatīšanas birojs varēs pieņemt lēmumu par ēkas tālāko ekspluatācijas atjaunošanu.

Atzinuma iesniegšanas termiņš noteikts līdz 19.oktobrim, taču atzinumu iespējams iesniegt arī pirms noteiktā termiņa.

Kā ziņots, veikals "Prisma Deglava" tika slēgts 3. jūnijā. Veikala īpašnieks SIA "Aivii Centrs" jūnijā sāka ēkas sagatavošanas darbus remonta veikšanai, lai varētu pilnvērtīgi veikt ēkas tehniskās ekspertīzes.

Lai arī apmeklētājiem slēgtā veikala "Prisma Deglava" dēļ radušos zaudējumus prognozēt patlaban vēl ir grūti, tomēr ir skaidrs, ka tie būs lieli, atzina AS "Prisma Latvija" Drošības un tehniskā dienesta vadītājs Ģirts Bondars.

Viņš norādīja, ka tas ir skaidrojams ne tikai ar to, ka veikala slēgšanas dēļ uzņēmumam nav iespējams gūt ienākumus. "Zaudējumus prognozēt ir ļoti grūti, bet tie noteikti būs lieli. To noteiks vairāku faktoru kopums - norakstītās preces, papildu apgrūtinājumi darbības turpināšanai, darbības pārtraukšanas izmaksas, kā arī citi faktori," skaidroja Bondars.

Taujāts par zaudējumu segšanu, Bondars teica, ka saskaņā ar līgumu, kas noslēgts ar ēkas īpašnieci SIA "Aivii Centrs", uzņēmumam "Prisma Latvija" šādos gadījumos jāsaņem zaudējumu kompensācija no telpu iznomātāja.

"Prisma Latvija" ir reģistrēta 2006. gadā. Uzņēmums ir Somijas koncerna "S-group" meitasuzņēmums, kas Latvijā šobrīd pārstāvēts ar četriem lielveikaliem.

"Prisma Latvija" 2014. gadā audzēja apgrozījumu un samazināja zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2014. gadā bija 54,57 miljoni eiro, kas ir par 10% vairāk nekā 2013.gadā, kad apgrozījums bija 48,75 miljoni eiro. Tikmēr par 26,35% samazinājušies uzņēmuma zaudējumi - no 12,25 miljoniem eiro 2013.gadā līdz 9,02 miljoniem eiro 2014.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!