Foto: Publicitātes foto
Latvijā radītais projekts "Reflection Cubes" pēc neveiksmīgās "Kickstarter" kolektīvā finansējuma vākšanas kampaņas plāno uzlabot produktu un tā pasniegšanas veidu, kā arī, iespējams, sākt vēl vienu "Kickstarter" kampaņu, pastāstīja viens no projekta autoriem Roberts Grundmanis.

Kā stāsta Grundmanis, "Reflection Cubes" komanda atgriezusies pie produkta izstrādes un pašlaik nodarbojas ar esošā produkta testēšanu, lai saprastu, ko nepieciešams uzlabot. "Vienlaikus domājam, kā pilnvērtīgāk pārnest produkta domu attālināti, jo, kad par to stāstām klātienē, jautājumi nerodas, taču attālināti ar video, foto un aprakstu palīdzību viss ir krietni sarežģītāk," piebilst Grundmanis.

Runājot par tālākiem finansējuma piesaistes plāniem, Grundmanis min trīs variantus. "Domājam izmantot iesācējuzņēmumu atbalsta rīkus, iespējams, sākt vēl kādu "Kickstarter" kampaņu ar uzlaboto produktu vai arī konkrēti vērsties pie tiem uzņēmumiem, kam Pārdomu kauliņi būtu interesants produkts," turpina Grundmanis. "Tie varētu būt dažādi biznesa apmācību uzņēmumi, "koučinga" uzņēmumi un citi."

"Tāpat ir interese no privātpersonām, kas kauliņus vēlētos izmantot dažādās sev nepieciešamās nodarbēs, piemēram, pārgājienos, bet vēl jāapdomā, cik daudz laika varam veltīt šādām dažādos virzienos ejošām iniciatīvām," piebilst Grundmanis.

Kā ziņots, Latvijā radītais projekts "Reflection Cubes" ar savāktiem 474 ASV dolāriem (418 eiro) nesekmīgi noslēdzis kampaņu kolektīvā finansējuma interneta vietnē "Kickstarter", kuras mērķis bija savākt 10 000 ASV dolāru (8890 eiro) finansējumu "Reflection Cubes" jeb Pārdomu kauliņu ražošanai.

Kauliņu ideja radusies Latvijā, un projekta mērķis ir palīdzēt ikvienam sasniegt līdzsvaru ikdienas haosā.

"Mēs paši esam piedzīvojuši, cik grūti ir apzināties dzīves mērķi; taču pat tad, ja es zinu, ko gribu sasniegt, ar to vien nepietiek - ir nepieciešams stingrs raksturs, lai darītu visu vēlamā sasniegšanai. Mēs ticam, ka Pārdomu kauliņi palīdzēs cilvēkiem apstāties, pārdomāt dzīvi un spert pareizos soļus mērķa sasniegšanai," norāda cits projekta autors Raivis Kalniņš.

Pārdomu kauliņi ir deviņu metamo kauliņu un pārdomu laukuma komplekts, kas ir sadalīts piecās kategorijās (katrai no tām, tāpat kā kauliņiem, ir sava krāsa). Izmetot kauliņus, vispirms jāatbild uz jautājumu, kas palīdz apzināties dzīves mērķi. Tam seko paradumu kauliņi: sarkans (apdomība un fiziskā veselība), oranžs (cilvēcība un taisnīgums) un zaļš (drosme, paškontrole un pārliecība par sevi). Apli noslēdz pēdējais - aktīvās darbības kauliņš.

"Tieši tāpat kā fiziskas aktivitātes norūda ķermeni, mēs varam norūdīt arī savu raksturu. Pārdomu kauliņi ļauj to darīt nepiespiestās, patīkamās, sarunu veicinošās diskusijās," skaidro Kalniņš.

"Es pats šos jautājumus jau zinu no galvas. Katru dienu es ņemu vienu kauliņu sev līdzi, lai brīvos brīžos to apskatītu un pārdomātu vienu no jautājumiem, ko tas uzdod. Ieradumus mainīt ir grūti, taču tieši tie pilnveido mūsu potenciālu vai - tieši otrādi - aizkavē mūs," saka Grundmanis.

"Reflection Cubes" jeb Pārdomu kauliņus radījuši Grundmanis un Kalniņš Latvijā, un ASV tos pārstāv Gunta Lediņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!