Foto: LETA
Latvijas šokolādes trifeļu ražotājs "Pure Chocolate" pērn strādāja ar 3,348 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 45,4% vairāk nekā 2013.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 41,7% - līdz 21 tūkstotim eiro, liecina datubāzē "Lursoft" publiskotais kompānijas finanšu pārskats.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Pēteris Žimants pastāstīja, ka apgrozījuma pieaugumu pērn veicināja vairāki faktori, tostarp jaunas distribūcijas kompānijas izveide Latvijā un veiksmīga eksporta attīstība. "Ir pieauguši gan Latvijas, gan ārzemju tirgi. Latvijā ir izveidota distribūcijas kompānija, kas aktīvi un ļoti padziļināti strādā pie dziļākas distribūcijas, respektīvi, lai Pūres šokolāde būtu pieejama katrā mazākajā veikalā," sacīja Žimants.

Pēc viņa teiktā, uzņēmums aktīvi piedalās starptautiskās izstādēs, lai rastu jaunus sadarbības partnerus ārvalstīs. Ilgtermiņā plānots panākt, lai uzņēmuma eksporta īpatsvars pārsniedz vietējā tirgū realizētās produkcijas daļu.

Kompānijas finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka, pateicoties tirgus diversifikācijai, "Pure Chocolate" pērn būtiski neietekmēja krīze un rubļa kritums Krievijā. "Krievijas krīzes rezultātā, salīdzinot ar 2013.gadu, apgrozījums ārpus Eiropas Savienības ir samazinājies par 68 tūkstošiem eiro, bet ir devis iespēju meklēt klientus citās valstīs. 2014.gadā uzņēmums sāka strādāt ar ASV, kur jau ir bijuši atkārtoti pasūtījumi," norādīts vadības ziņojumā.

Tāpat tajā sacīts, ka uzņēmums joprojām strādā pie ražošanas procesu optimizācijas un jau tuvākajā nākotnē vēlas sasniegt labākus finanšu rādītājus. Pērn "Pure Chocolate" jaunu produktu izstrādē ieguldījis 93,9 tūkstošus eiro.

Vienlaikus "Pure Chocolate" vadība atgādina, ka iepriekšējos gados uzņēmums ir realizējis izvirzīto mērķi - iegūt pazīstamību un klientus dažādos kontinentos un valstīs.

2013.gadā "Pure Chocolate" apgrozījums bija 2,302 miljoni eiro, bet kompānijas peļņa bija 36,1 tūkstotis eiro. "Pure Chocolte" ir dibināts 2007.gadā, un tas pieder vairākām privātpersonām, tostarp visvairāk kapitāldaļu pieder Žimantam (36,67%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!