Foto: Publicitātes foto
Latvijas šokolādes trifeļu ražotājs "Pure Chocolate" pagājušajā gadā strādāja ar 3,706 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,7% vairāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija cieta zaudējumus 406,8 tūkstošu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina datubāzē "Lursoft" publicētais finanšu pārskats.

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka "Pure Chocolate" apgrozījums vietējā tirgū pagājušajā gadā samazinājās par 16% un bija 1,989 miljoni eiro. Apgrozījuma samazinājums vietējā tirgū galvenokārt ir saistīts ar to, ka kompānija nodeva produkcijas izplatīšanas pakalpojumus uzņēmumam "Pure Distribution". Ja 2014.gadā "Pure Chocolate" pārdeva gan savu, gan citu ražotāju produkciju, tad 2015.gadā kompānija tirgoja tikai savu produkciju.

Vienlaikus būtisks apgrozījuma pieaugums "Pure Chocolate" pagājušajā gadā bija eksporta tirgos, kur, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, kompānijas apgrozījums pieauga 2,2 reizes un gada beigās veidoja 1,693 miljonus eiro. 2015.gadā kompānija sāka eksportēt produkciju uz Austriju, Kanādu un Nīderlandi. Tāpat pērn būtiski palielinājās uzņēmuma eksporta apmērs Katarā, Zviedrijā, ASV, Igaunijā un Lietuvā.

Lai sasniegtu eksporta pieaugumu, atrastu stabilus klientu, kas veiktu atkārtotus pasūtījumus, kompānija ieguldījusi būtiskus līdzekļus pārdošanas aktivitātēs, tostarp uzņēmuma pārdošanas izmaksas pērn veidoja 145 tūkstošus eiro, komandējumi pie klientiem izmaksāja 73 tūkstošus eiro, bet dalība pārtikas izstādēs - 57 tūkstošus eiro. Tāpat uzņēmums aktīvi izstrādājis jaunus produktus, ieguldot 81 tūkstoti eiro.

Vienlaikus kompānijas vadība uzsver, ka ir ielikts labs pamats tālākai uzņēmuma attīstībai un eksporta apmēra palielināšanai. Tāpat kompānija joprojām strādā pie ražošanas procesu optimizācijas un jau tuvākajā nākotnē vēlas sasniegt labākus finanšu rādītājus.

"Pure Chocolate" apgrozījums 2014.gadā bija 3,348 miljoni eiro, savukārt uzņēmuma peļņa - 21 tūkstotis eiro.

"Pure Chocolate" ir dibināts 2007.gadā, un tas pieder kompānijai "BaltCap Latvia Venture Capital Fund" (14,3%), kā arī vairākām privātpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!