Foto: LETA
Ogu un augļu pārstrādes uzņēmuma SIA "Pure Food" jaunais īpašnieks - beļģu koncerns "Puratos" nolēmis likvidēt uzņēmuma padomi, jo jaunā koncepcija neparedz šādu struktūrvienību, informēja bijušais "Pure Food" īpašnieks Pēteris Žimants.

Līdz ar to darbu uzņēmumā pārtraucis uzņēmuma padomes priekšsēdētājs Aivars Žimants, viņa vietnieks Armands Eglītis, kā arī padomes locekle Ingrīda Blūma.

"Tas ir jauno īpašnieku lēmums. Turpmāk mans darbs būs saistīts tikai ar uzņēmumu "Pure Chocolate"," telefonsarunā apliecināja Žimants.

"Puratos" reģionālais direktors Saimons Pīls, kurš atbild par Ziemeļvalstīm, Baltijas valstīm un Poliju, skaidroja, ka notiek izmaiņas tikai "Pure Food" pārvaldības struktūrā, bet personālijas tas neskars. Pašreizējie kompānijas vadītāji turpinās pildīt savas operacionālās - ikdienas uzņēmuma vadības - funkcijas.

Kā ziņots, 27.aprīlī "Pure Food" īpašnieks Žimants paziņoja par uzņēmuma pārdošanu privātam kapitālam piederošajam Beļģijas uzņēmumam "Puratos". Pirms tam, 26.aprīlī, mainoties kapitāldaļu sadalījumam, "Pure Food" pilnībā nonāca Aivara Žimanta un Pētera Žimanta īpašumā. A.Žimants ieguvis 92,02% akciju, savukārt viņa dēls P.Žimants - 7,98% uzņēmuma akciju. Savas akcijas Žimantiem pārdevuši mazie akcionāri.

"Puratos" ir starptautiska uzņēmumu grupa, kas gatavo izejvielas maizes ražotāju, konditorejas un šokolādes industrijas uzņēmumiem. 2010.gadā uzņēmums strādāja ar 1,1 miljardu eiro jeb 770 miljonu latu apgrozījumu. "Puratos" ir pārstāvēts vairāk nekā 100 pasaules valstīs, uzņēmumā darbojas vairāk 56 ražošanas rūpnīcas un strādā vairāk nekā 5000 darbinieku.

"Pure Food" apgrozījums pērn bijis 12,5 miljoni latu, kas ir par 13,6% vairāk nekā 2009.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 11 miljonus latu. Uzņēmuma peļņa 2010.gadā bijusi 664 414 lati, kas ir par vairāk nekā 264 000 latu vairāk nekā 2009.gadā, kad uzņēmums nopelnīja 400 118 latus.

Savukārt šokolādes trifeļu ražotāja SIA "Pure Chocolate" apgrozījums 2009.gadā bija 280 697 lati, bet zaudējumi - 98 001 lats.

Uzņēmuma īpašnieki ir Pēteris Žimants (28,35% kapitāldaļu), Aivars Žimants (27,55%), Sandra Peimane (21,31%), Agris Štrodahs (19,90%), Ainārs Bērziņš (2,79%), Liene Tomsone (0,10%).

Peimane ir "Pure Chocolate" valdes priekšsēdētāja, bet valdes locekļi - tēvs un dēls Žimanti, kā arī Aigars Štrodahs.

"Pure Chocolate" dibināta 2007.gadā. Galvenie uzņēmuma produkti ir trifeļu konfektes, kas izgatavotas no Beļģijas kompānijas "Belcolade" tumšās un piena šokolādes, pildījumam izmantojot "Pūres" ievārījumu, ko ražo SIA "Pure Food". "Pure Chocolate" produkciju eksportē uz Franciju, Beļģiju, Spāniju, Nīderlandi, Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!