Foto: LETA

AS "Putnu fabrika Ķekava" ("Ķekava") pēc labvēlīgā tiesas sprieduma, ar kuru uzņēmumam ļauts turpināt īstenot tiesiskās aizsardzības plānu (TAP), joprojām konfliktē ar maksātnespējas administratoru Olafu Švanku. Kā intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" norādīja uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Vilcmeiers, "Ķekava" ir pārāk aizņemta, lai nodarbotos ar represijām, tomēr jau tuvākajā laikā plāno vērsties ar attiecīgu iesniegumu tiesībsargājošās iestādēs.

"Situācija ir sarežģīta. "Ķekavas" uzdevums ir nokārtot saistības un pelnīt, nevis nodarboties ar represijām. Administrators pats var izvērtēt savu rīcību, atzīt savas kļūdas un tās labot. Tiesas lēmums nepārprotami pasaka - administratoram nebija pamata maksātnespējas pieteikšanai, līdz ar to administratoram bija jāsaņemas un godprātīgi jāatkāpjas no amata. Tomēr izskatās, ka būsim alojušies, jo nekas neliecina, ka administrators gatavotos atzīt savas kļūdas un atkāpties. Līdz ar to esam vērsušies divās administratoru darbu uzraugošās institūcijās - Maksātnespējas administrācijā un Latvijas Sertificēto administratoru asociācijā," sacīja Vilcmeiers.

Viņš arī norādīja, ka sūdzību pamatā ir pieļautais interešu konflikts un iespējamā administratora ieinteresētība uzņēmuma maksātnespējā.

"Tuvākajās dienās abas uzraugošās institūcijas paziņos savus lēmumus, un attiecīgi, balstoties uz tiem, spersim nākamos soļus. Gadījumā, ja minētās institūcijas administratora darbības pārkāpumus nesaskatīs, "Ķekava" tomēr vērsīsies tiesībsargājošās iestādēs, kur tiks iesniegti visi mūsu rīcībā esošie pierādījumi," norādīja uzņēmuma vadītājs.

Tāpat viņš atgādināja, ka "Ķekava" joprojām kārtojot saistības saskaņā ar TAP grafiku.

"No TAP plāna izpildes sākšanas saskaņā ar iepriekšējo parādu nomaksas grafiku Valsts ieņēmumu dienestā esam samaksājuši 652 000 latu, nenodrošinātajiem kreditoriem samaksāti 249 000 latu, bet bankai par kredīta procentiem - 335 000 latu. Joprojām uzņēmuma iekšienē meklējam risinājumus, kas padarītu visus ražošanas procesus optimālākus, caurspīdīgākus un efektīvākus. Noris aktīvs darbs pie kārtējā starptautiskā sertifikāta ieviešanas saistībā ar pārtikas drošības pārvaldes sistēmu. Esam strādājuši pie produkcijas sortimenta izmaiņām un jaunu iepakojumu dizaina, ko, cerams, drīzumā veikala plauktos pamanīs arī pircējs," sacīja "Ķekavas" vadītājs.

Kā ziņots, Rīgas rajona tiesa 1.martā pieņēma lēmumu, ar kuru ir noraidīts "Ķekavas" maksātnespējas pieteikums, līdz ar to uzņēmums tiesīgs turpināt darbību un pildīt TAP paredzētos optimizācijas procesus.

Švanks "Ķekavas" maksātnespējas procesu virzīja kā šoreiz, tā arī pagājušā gada aprīlī. Tad "Ķekava" Švankam pārmeta, ka administrators saistīts ar uzņēmumu "KPF management", kurš izrādījis interesi pārņemt putnu fabriku. Turklāt "Ķekava" uzskatīja, ka arī atalgojums 60 000 latu gadā, kādu pieprasa maksātnespējas procesa administrators, veicina uzņēmuma tuvināšanu maksātnespējai, jo tiek segts no parādnieka līdzekļiem. Uzņēmums lūdza Rīgas rajona tiesai administratoru atcelt, tomēr sarunu iznākumā panāca izlīgumu ar Švanku.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Ķekavas" zaudējumi 2011.gadā palielinājušies par gandrīz 70% un bijuši 4,01 miljons latu salīdzinājumā ar 2,36 miljonu latu zaudējumiem 2010.gadā. "Ķekavas" apgrozījums 2011.gadā bijis 20,04 miljoni latu, kas ir 0,15% pieaugums salīdzinājumā ar 20 miljonu latu apgrozījumu 2010.gadā. Provizoriskais uzņēmuma apgrozījums 2012.gadā ir 22,9 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!