Foto: F64

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) vairumtirdzniecības uzņēmumam "Walux" piemērojis sodu 700 latu apmērā par martā konstatētajiem pārkāpumiem, "Holandes" siera un siera "Gouda" vietā izplatot siera izstrādājumu, kurā piena tauki aizstāti ar nepiena taukiem, pavēstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Joffe.

Viņa norādīja, ka naudas sodu uzņēmumam "Walux" PVD piemērojis bez pārtikas preču konfiskācijas. Pēc produkcijas pārmarķēšanas PVD uzņēmumam ir atļāvis produktu izplatīt.

Uzņēmuma "Walux" direktora vietnieks Mikaels Vardanjans aģentūrai BNS atzina, ka uzņēmumam PVD konstatēto pārkāpumu dēļ bija zaudējumi, taču precīzu zaudējumu apmēru neatklāja.

"Walux" pārstāvis sacīja, ka uzņēmums šogad plāno turpināt vairumtirdzniecību un darīt visu iespējamo, lai nepieļautu, ka līdzīgas kļūdas atkārtojas nākotnē.

PVD martā pārbaudē atklāja, ka vairumtirdzniecības uzņēmums "Walux" iegādājies Polijas izcelsmes siera izstrādājumu, pārmarķējis to un tirgotājiem tālāk piegādājis kā sieru. To, ka uzņēmums šādi rīkojies, apliecinājuši ne vien siera izstrādājuma ražotāja pavaddokumenti, bet arī PVD noņemto paraugu laboratoriskie izmeklējumi, kuros konstatēti nepiena tauki.

PVD vairumtirdzniecības noliktavā martā apturēja 10 tonnu siera izstrādājuma izplatīšanu, kā arī uzdeva uzņēmumam atsaukt tos no tirdzniecības un pārmarķēt.

Vardanjans toreiz noliedza, ka uzņēmums būtu ļaunprātīgi maldinājis patērētājus, siera vietā apzināti izplatot siera izstrādājumu ar nosaukumu "Holandes" siers un siers "Gouda", kurā piena tauki aizstāti ar nepiena taukiem, bet paskaidroja, ka darbinieki esot nejauši sajaukuši etiķetes, kas bija domātas siera izstrādājumiem ar tām, kas bija paredzētas sieram, norādot nepareizu produkta marķējumu.

Piena, piena produktu, olu un pārtikas tauku un eļļu vairumtirgotājs "Walux" reģistrēts 2011.gadā un tā apmaksātais pamatkapitāls ir tūkstotis latu, bet reģistrētais pamatkapitāls divi tūkstoši latu. Uzņēmums pieder divām Latvijas un Lietuvas privātpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!