Foto: F64

Šūšanas firma SIA "Nienhaus & Lotz Lettland", kas 170 darbiniekiem Gulbenē neizmaksājusi algas, visticamāk, ir bankrotējusi, pirmdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Dienas Ziņas".

Pirmdien notikušajā darbinieku sapulcē, šūšanas uzņēmuma ražošanas vadītāja Ilze Boldāne šuvējām paziņojusi, ka uzņēmuma valde ir atkāpusies, ziņo LTV. Raidījums norāda, ka pagaidām neviens darbinieks nav atlaists.

Kā vēsta LTV, uzņēmuma darbinieces joprojām ir neziņā par esošo situāciju uzņēmumā. Tāpat šuvējas atzinušas, ka darbu šādā pašā nozarē būšot ļoti grūti atrast. "Sajūtas ir šausmīgas. 13 gadi ir nostrādāti. Jūtos kā izkritusi no laivas," raidījumam pauž šuvēja Iveta.

Gulbenes novada dome solījusi darbiniecēm palīdzēt atrisināt radušos situāciju, norāda LTV.

Jau ziņots, ka šūšanas firma SIA "Nienhaus & Lotz Lettland" 170 darbiniekiem Gulbenē neizmaksājusi algas. Kā vēstīja reģionālais laikraksts "Dzirkstele", pastāv bažas par uzņēmuma darbības pārtraukšanu.

Strādnieces laikrakstam "Dzirkstele" stāsta, ka jau mēnesi gandrīz netiek nodarbinātas, jo it kā neesot pasūtījumu. Katru pavasari uzņēmumā ir apmēram nedēļu ilgs brīvlaiks, jo iepriekšējais pasūtījums ir izpildīts, bet jaunais vēl nav saņemts. Taču šoreiz šī pauze ir ieilgusi.

"Paņēma divas nedēļas it kā nost no mūsu atvaļinājuma septembrī, algu lapiņas izdalīja. Bet algu nav!" laikrakstam stāsta viena no šuvējām. Pirmais satraukums par "Nienhaus & Lotz Lettland" finansiālo situāciju esot radies jau martā, jo arī tad par nedēļu kavējusies algas izmaksāšana.

SIA "Nienhaus & Lotz Lettland" ir lielākā darba devēja Gulbenes sievietēm – mātēm un vecmāmiņām, vēsta "Dzirkstele".

Dzirdēts, ka uzņēmuma konti it kā esot nobloķēti. Iespējams, to ir izdarījis Valsts ieņēmumu dienests (VID) sakarā ar nesamaksātajiem nodokļiem, vēsta "Dzirkstele". Kā pārliecinājās portāls "Delfi" VID Uzņēmumu reģistrā nav apķīlājis uzņēmuma kapitāldaļas vai pieņēmis kādus citus nodrošinājuma mērus. Arī VID publiski pieejamajā nodokļu parādnieku datu bāzē nedz "Nienhaus & Lotz Lettland", nedz tā Gulbenes filiālei nodokļu parāds nav uzrādīts.

Saskaņā ar "Lursoft" datiem SIA "Nienhaus & Lotz Lettland", kas nodarbojas ar apģērba rūpniecisko ražošanu, nav aktuālas maksātnespējas, informē "Dzirkstele".

2015. gadā uzņēmums valsts kopbudžetā ir iemaksājis 339,16 tūkstošus eiro. Iedzīvotāju ienākumu nodoklis ir samaksāts 94,1 tūkstoša eiro apmērā, sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas ir veiktas 262,45 tūkstošu eiro apmērā. Uzņēmums ir dibināts 1993. gadā, tā juridiskā adrese ir Jūrmalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!