Foto: Shutterstock
AS "SEB banka" un uzņēmums "Rāmkalni Nordeco" noslēguši kredītlīgumu par 2,2 miljonu eiro ieguldīšanu jaunas ražotnes izveidē, kurā no Latvijas zemnieku produkcijas tiks ražotas sukādes, pastilas, sīrupi un citi produkti.

Šis projekts tiek īstenots ar ES struktūrfondu atbalstu Lauku atbalsta dienesta programmā "Lauksaimniecības produktu pievienotās vērtības radīšana". Līdzekļi tiks ieguldīti gan jaunās ražotnes būvniecībā, gan ražošanas iekārtu iegādē un uzstādīšanā. Plānots, ka jaunais pārtikas cehs sāks darbu 2015. gada pavasarī un tajā tiks izveidotas 22 jaunas darba vietas.

"Sen lolotais sapnis ir piepildījies un pašreiz lejam pamatus jaunajai ražotnei. No 2010. gada, kad Rāmkalnu tehnoloģe Mairita Krīgere sāka pirmos izmēģinājumus sukāžu žāvēšanā, līdz šodienai, kad pārstrādājam vairāk nekā 50 tonnas ogas un dārzeņus gadā, uzņēmums ir strauji attīstījies. No esošās ražotnes var redzēt jaunās rūpnīcas būvniecību un tas ir patīkams pārdzīvojums visiem," norāda "Rāmkalni Nordeco" valdes loceklis Andris Kikusts.

Savukārt "SEB bankas" valdes locekle Ieva Tetere uzsver, ka pārtikas ražošana ir viena no Latvijas tradicionālajām nozarēm, kur mūsu uzņēmēji prot pievienot vērtību un veiksmīgi konkurēt ar citu valstu ražotājiem.
Eksperimenti sukāžu ražošanā "Rāmkalni Nordeco" sākās pirms četriem gadiem, kad sadarbībā ar tehnisko zinātņu doktoru Andri Ansi Špatu Rāmkalnos tika izstrādāta dzērveņu žāvēšanas tehnoloģija, kas pielāgota arī dažādu augļu, ogu un dārzeņu pārstrādei.

"Rāmkalni Nordeco" jau šobrīd ražo sukādes, sīrupus un pastilas. Jaunā ražotne uzņēmumam ļaus septiņkāršot pārstrādāto augļu, ogu un dārzeņu apjomus. Lielāko daļu saražotās produkcijas plānots eksportēt.

"Rāmkalnos" tiek arī kūpinātas vistiņas, gatavoti pelmeņi un saldējums, kā arī tiek ievākts medus. Atpūtas parkā "Rāmkalni" vasarā pieejamas dažādas atrakcijas, bet ziemā darbojas slēpošanas kalns. Atpūtas parkā strādā bistro un restorāns, kā arī tiek gatavoti konditorejas un kulinārijas produkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!