Foto: Shutterstock
AS "RBSSKALS" uzņēmumu grupas konsolidētais apgrozījums 2013.gadā ir 61,67 miljoni eiro, kas ir par 9,4% mazāk nekā 2012.gadā, informēja "RBSSKALS" Mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ieva Vāverniece.

Tajā skaitā apgrozījums Latvijā un Eiropas Savienības (ES) valstīs pērn bija 56,87 miljoni eiro, savukārt ārpus ES - 4,8 miljoni eiro.

Apgrozījuma sadalījums galvenajās "RBSSKALS" darbības jomās ir sekojošs: 57,42 miljoni eiro būvniecībā un būvniecības projektu vadībā, 4,25 miljoni eiro - apsaimniekošanas jomā.

Uzņēmumu grupas neto peļņas apjoms pērn bija 0,71 miljons eiro. Vidējais darbinieku skaits 2013.gadā bija 504.

"RBSSKALS" uzņēmumu grupas konsolidētais apgrozījums 2012.gadā bija 47,83 miljoni latu (68,06 miljoni eiro), bet uzņēmumu grupas neto peļņas apjoms 2012.gadā bija 0,85 miljoni latu (1,21 miljons eiro).

Lielākie 2013.gadā realizētie "RBSSKALS" projekti ir Latvijas Nacionālā bibliotēka (Nacionālās būvkompāniju apvienības sastāvā), darbi projekta "RTU - Pilsēta pilsētā" objektos, Liepājas reģionālās slimnīcas rekonstrukcijas otrā, trešā un ceturtā kārta, dzīvojamā kompleksa "LEGEND" jaunbūve, rekonstrukcija un renovācija, dzīvojamā kompleksa "Ģipša fabrika" otrā kārta, "Kempinski" viesnīcas fasādes izbūve Baltkrievijā.

Aktīvi turpinot iesāktos darbus, 2014.gadā "RBSSKALS" plāno 25-30% apgrozījuma pieaugumu, salīdzinot ar 2013.gadu, informēja Vāverniece.

"RBSSKALS" ir privāts vietējā kapitāla uzņēmums, kas izveidots 1992.gadā un patlaban veido uzņēmumu grupu, kas nodrošina pilnu projektu attīstīšanas, realizēšanas un apsaimniekošanas ciklu. Jomas, kuras pārstāv "RBSSKALS", ir būvniecība, projektēšana, projektu vadība, kā arī apsaimniekošana un ceļu būve.

"RBSSKALS" būvnieki darbojas gan Latvijā, gan vairākos ārzemju tirgos. Grupu veido mātesuzņēmums, pieci meitasuzņēmumi un 11 asociētās sabiedrības un personālsabiedrības.

Zināmākie projekti ir jaunā Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēka (Nacionālās būvkompāniju apvienības sastāvā), Rīgas Biržas ēkas rekonstrukcija, Ventspils poliklīnika, Latvijas Nacionālā teātra rekonstrukcija un jaunbūve, RTU studentu pilsētas rekonstrukcija mācību korpusos un dienesta viesnīcā, AS "Diena", Latvijas Bankas ēkas fasādes rekonstrukcija un restaurācija, ASV vēstniecības komplekss Rīgā un daudzi citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!