Foto: Pixabay
Pagājušajā nedēļā AS "Reģionālā Investīciju banka" reģistrējusi uzņēmumu SIA "Grunewald Residence" ar 6,6 miljonu eiro pamatkapitālu, informē Uzņēmumu reģistrā.

Minētais uzņēmums bijis pagājušā nedēļā pēc pamatkapitāla lielākais reģistrētais uzņēmums.

"Grunewald Residence" reģistrēts 23.augustā un tas pilnībā pieder "Reģionālajai Investīciju bankai". Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Edgars Vadzītis.

Saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas publicēto informāciju būtiska līdzdalība "Reģionālajā investīciju bankā" ir Ukrainas iedzīvotājam Jurijam Rodinam - virs 50% (netiešā līdzdalība), SIA "SKY Investment Holding" - no 30 līdz 50% un Ukrainas bankai "Pivdenniy" - no 10 līdz 20%. "Reģionālā investīciju banka" licenci saņēma 2001.gadā.

Tāpat pagājušajā nedēļā, 24.augustā, reģistrēts uzņēmums SIA "Jaunā Teika Ausma", kuras pamatkapitāls ir 5,2 miljoni eiro. Uzņēmums pilnībā pieder ieguldījumu pārvaldes akciju sabiedrībai "INVL Asset Management".

Savukārt Lietuvas kompānija "Dainiaus investicijos" pagājušajā nedēļā, 24.augustā, reģistrējusi SIA "Bon Invest" ar 840 104 eiro pamatkapitālu.

UR informē, ka pagājušajā nedēļā Komercreģistrā un UR reģistrēti 209 jauni subjekti, kas ir par astoņiem mazāk nekā pirms nedēļas. No kopējā skaita visvairāk jeb 200 bija SIA, kā arī astoņi individuālie komersanti un viena akciju sabiedrība.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 185 subjekti, kas ir par 16 vairāk nekā pirms nedēļas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!