Foto: Publicitātes foto
Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvā sabiedrība "Latraps" saņēmusi papildu finansējumu no "Nordea" bankas 5 miljonu eiro apmērā. Tādējādi, ņemot vērā šīs sezonas rekordaugstos ražas rādītājus, piešķirtais īstermiņa finansējums ar kopējo summu 49,2 miljoni eiro lielākoties tiks izmantots graudu krājumu finansēšanai.

"Šis ir īpašs gads, jo paredzam rekordaugstus ražas apjomus, tādēļ īpaši svarīgi ir graudus savlaicīgi novākt un realizēt. Šādos gados izšķiroša mēdz būt sadarbība ar partneriem, tostarp, banku, lai spētu operatīvi piesaistīt nepieciešamos finanšu līdzekļus. Esmu gandarīts, ka gadu gaitā nostiprinātās attiecības ar Nordea nesušas gaidītos darba augļus un varam cerēt uz lieliskiem sezonas rezultātiem," uzsvēris "Latraps" izpilddirektors Edgars Ruža.

"Sadarbība ar "Latraps", kas veidojusies daudzu gadu garumā, ir apliecinājums abpusēji veiksmīgai biznesa pieredzei, kur ieguvēji ir abas biznesā iesaistītās puses," norāda "Nordea" bankas vadītājs Latvijā Jānis Buks.

"Latraps" ir šobrīd lielākais graudu audzētāju kooperatīvs Latvijā un Baltijas valstīs, kas šobrīd apvieno vairāk kā 800 zemniekus no visiem Latvijas reģioniem.

Tas attīstījies no neliela uzņēmuma ar 0,3 miljonu eiro apgrozījumu 2000. gadā līdz lauksaimniecības pakalpojumu sfērā ietekmīgam uzņēmumam ar 167 miljonu eiro apgrozījumu 2014. gadā.

Šo apgrozījumu galvenokārt veido graudu, rapšu un augkopības ražošanas izejvielu pārdošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!