Foto: DELFI
Kokapstrādes uzņēmums SIA "Rettenmeier Baltic Timber" iegādājies piecas jaunas iekārtas līmēto masīvkoka plātņu ražošanai, projektā ieguldot 1,11 miljonus eiro un pievēršoties bezatlikumu ražošanas tehnoloģijām, informēja uzņēmuma valdes loceklis Rolands Rimicāns.

"Projekts dos iespēju palielināt iegūto masīvkoka plātņu tirgus nišu Vācijas un citu Eiropas valstu būvmateriālu veikalu ķēdēs," norādījis uzņēmuma pārstāvis.

Pateicoties Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumam, projektā ir paredzēts uzstādīt iekārtas, kuras ļaus lietderīgāk izmantot koksni līmēto masīvkoka plātņu ražošanai. Tāpat tās nodrošinās visu plātņu ražošanas koksnes atlikumu pārstrādi augstas siltumietilpības kurināmā materiālā - briketēs.

Lai to panāktu, paredzēts modernizēt koksnes žāvēšanas procesu, samazinot enerģijas patēriņu un uzlabojot žāvētā izejmateriāla un līdz ar to arī gatavās produkcijas kvalitāti, papildināt plātņu ražošanas līniju ar zāģmateriālu garumā saaudzēšanas iekārtu, plātņu formatēšanas iekārtu, atgriezumu smalcināšanas un briketēšanas iekārtām.

"Rettenmeier Baltic Timber" līdzās zāģmateriālu ražošanai ir specializējies arī līmētu egles masīvkoka plātņu ražošanā. Masīvkoka plātnes ir izmantojamas mēbelēm, interjeram un būvniecībai. Lielākā daļa no uzņēmumā saražotajām masīvkoka plātnēm tiek eksportēta pārdošanai lielākajās Eiropas DIY ("Do-it-yourself") veikalu ķēdēs.

Saskaņā ar "Firmas.lv" informāciju "Rettenmeier Baltic Timber" apgrozījums 2013.gadā bija 31,64 miljoni eiro salīdzinājumā ar 32,81 miljona eiro apgrozījumu pirms gada. Uzņēmuma peļņa bijusi 5,28 miljoni eiro salīdzinājumā ar 5,73 miljonu eiro peļņu 2012.gadā.

Pagājušā gada finanšu datus uzņēmums vēl nav publiskojis.

"Rettenmeier Baltic Timber" reģistrēts 2004.gadā Inčukalnā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4,88 miljoni eiro.

"Rettenmeier Baltic Timber" ir meitasuzņēmums Vācijas koncernam "Rettenmeier Holding AG", kas ir viens no lielākajiem zāģētavu un kokapstrādes koncerniem Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!