Foto: LETA

Problemātisko aktīvu pārvaldītāja "Reverta" (iepriekš "Parex banka") valdes priekšsēdētāja Solvita Deglava jūnija beigās atstās amatu, informē kompānijā.

Deglava darbu "Reverta" atstās no 2017. gada 30. jūnija.

Atbilstoši akcionāru lēmumam "Reverta" valde turpmāk strādās viena valdes locekļa sastāvā, un šos pienākumus uzņemsies līdzšinējā valdes locekle Ruta Amtmane.

"Man ir pamats būt lepnai par paveikto - kopā ar "Reverta" darbinieku komandu no uzņēmumā atstātajiem vairāk nekā 4500 problemātiskajiem kredītiem esam atguvuši 754 miljonus eiro jeb 67%. Šie skaitļi krietni pārsniedz cerēto, un tie pārsniedz vidējos rādītājus pasaulē. Mums atvēlētajā septiņu gadu darbības periodā esam pārdevuši arī aptuveni 1800 nekustamos īpašumus, atmaksājuši valsts galvoto 245 miljonu lielo sindicēto kredītu, kā arī ierobežotos noguldījumus un maksājumus par subordinētajām saistībām vairāku desmitu miljonu apmērā. Varu droši apgalvot, ka doto uzdevumu esam izpildījuši noteiktajā laikā un saprātīgā termiņā, un atbilstoši apstiprinātajam plānam jau drīzumā uzsāksim uzņēmuma likvidāciju," sacīja Deglava.

Šobrīd "Reverta" valdē strādā Deglava un Amtmane.

Jau ziņots, ka 2012. gada maijā "Parex banka" sāka darbu ar nosaukumu "Reverta". Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2012. gada 15. martā nolēma anulēt ''Parex bankai'' izsniegto licenci kredītiestādes darbībai un atļāva bankai veikt reorganizāciju, pārreģistrējot to par komercsabiedrību, kuras darbība nav saistīta ar kredītiestādes darbību. "Parex banka" kopš 2010. gada augusta vairs nesniedz komercbankām raksturīgos pakalpojumus, tādēļ arī tika nolemts mainīt statusu, kā arī nosaukumu, turpinot darbu kā profesionālam problemātisko aktīvu pārvaldīšanas uzņēmumam, lai atgūtu valsts ieguldītos līdzekļus.

"Reverta" likvidācijas process sāksies 2017. gada 1. jūlijā. Atbilstoši restrukturizācijas plānam "Reverta" darbību plānots izbeigt līdz 2017. gada beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!