Foto: AP/Scanpix

Jau nākamā gada pirmajos mēnešos Rīgā varētu sākt darboties ASV ātrās ēdināšanas tīkls "Kentucky Fried Chicken" ("KFC") un tā partneruzņēmums "Pizza Hut", kuru pirmie restorāni būs pašreizējā SIA "Street Burgers" atrašanās vietā Vecrīgā, Audēju ielā 14, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Minētajās telpās 400 kvadrātmetros atradīsies "KFC", bet 200 kvadrātmetros būs "Pizza Hut".

Kā atzina "Street Burgers" valdes loceklis Aleksandrs Vēvers, ar šodienu tiek apturēta "Street Burgers" restorāna darbība Audēju ielā, jo uzņēmuma franšīzes turētājs nav pildījis saistības.

""Street Burgers" darbojas uz franšīzes principa, kur jāievēro stingri noteikumi. Šis franšīzes turētājs savas saistības nepildīja, līdz ar to franšīze viņam tika atņemta, savukārt mēs atvērsim jaunu restorānu Āgenskalnā," norādīja Vēvers.

Pēc viņa teiktā, no nākamā gada 15.janvāra telpas Audēju ielā 14 uzteiktas arī otram telpu nomniekam - restorānam "Kabuki Macaroni".

Saskaņā ar Latvijas Patentu valdes mājaslapā esošo informāciju "KFC" jau 1992.gadā reģistrējis preču zīmi Latvijā, kas varētu nozīmēt, ka ASV holdings uzņēmumu Rīgā atvērs, neizmantojot franšīzi.

Gan KFC, gan "Pizza Hut" zīmoli pieder ASV ātrās ēdināšanas uzņēmumam "Yum! Brands".

"KFC" patlaban ir viens no lielākajiem ātrās ēdināšanas tīkliem pasaulē, kuram pieder vairāk nekā 18 000 restorānu 115 valstīs visā pasaulē, liecina KFC mājaslapā publicētā informācija. Uzņēmuma specializācija ir vistas gaļas burgeri, nageti un cita produkcija. Kompānijas pārdošanas apjomi 2013.gadā ASV vien tika lēsti 4,220 miljardu dolāru apjomā.

Iepriekš par potenciālu "KFC" ienākšanai Latvijā netika runāts, tikmēr uzņēmums jau 2007.gadā atvēra restorānu Viļņā, paziņojot, ka nākamo gadu laikā plāno izvērsties visā Baltijas tirgū.

"Pizza Hut" pasaulē ir vairāk nekā 13 000 restorānu 88 pasaules valstīs.

"Street Burgers" dibināta 2012.gadā ar pamatkapitālu 2845 eiro. 2013.gadā uzņēmums apgrozīja 549 948 eiro un strādāja ar zaudējumiem 38 502 eiro apmērā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums pieder SIA "Food+371" (40%) un SIA "Con Aglio" (60%).

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!