Foto: LETA
Rīgas domes opozīcijai – Nacionālās apvienības un "Vienotības" frakcijas deputātiem – izdevies savākt parakstus par domes ārkārtas sēdes sasaukšanu, lai lemtu par pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" valdes atbildību par Valsts kontroles konstatētajiem pārkāpumiem un tās atlaišanu.

Opozicionāri atgādina, ka Valsts kontroles revīzijā konstatēts, ka "Rīgas satiksmes" noteiktais tarifs - 1,20 eiro par vienu braucienu - ir noteikts nepamatoti. Turklāt Valsts kontrole konstatējusi darījumus, kas norāda uz iespējamu nelietderīgu vai neracionālu sabiedrības līdzekļu apsaimniekošanu, tādējādi nepamatoti palielinot SIA "Rīgas satiksme" sniegtā sabiedriskā transporta pakalpojuma pašizmaksu.

Turklāt dīzeļdegvielas piegāde sabiedriskā transporta vajadzībām notikusi caur SIA "Rīgas satiksme" piederošu kapitālsabiedrību, tādējādi apejot likumdošanas prasības iepirkumu jomā un neefektīvi izmantojot finanšu līdzekļus.

NA frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Ģirts Lapiņš uzsver, ka Valsts kontroles konstatētais apstiprina iepriekš izskanējušos faktus par naudas aizplūšanu no SIA "Rīgas satiksme", finansējot politiski pietuvināto arodbiedrību LABA un jaunu shēmu radīšanu, izveidojot nodibinājumu "Rīga.lv" avīzes izdošanai.

Arī pēdējo gadu pieaugošais dotācijas apjoms SIA "Rīgas satiksme" norādot uz arvien neefektīvāku un nelietderīgāku līdzekļu apsaimniekošanu. 2010. gadā pašvaldības dotācija bija tikai 67,1 miljoni eiro, 2012. gadā - jau 82,2 miljoni eiro, bet 2014. gada budžetā paredzētā dotācija jau sasniegusi 90,5 miljonus eiro.

Ņemot vērā Valsts kontroles revīzijas ziņojumā minētos pārkāpumus, un, lai noņemtu aizdomas, ka Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), pildot SIA "Rīgas satiksme" kapitāla daļu turētāja pārstāvja pienākumus, piesedz "Rīgas satiksmes" nesaimniecisko darbību, domes opozīcija aicina Ušakovu atlaist "Rīgas satiksme" valdi piecu darba dienu laikā pēc attiecīga Rīgas domes lēmuma pieņemšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!