Foto: LETA
Viens no Latvijā lielākajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem "Rīgas dzirnavnieks" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2014.gada 1.jūlija līdz 2015.gada 30.jūnijam, strādāja ar 22,548 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa pieauga par 9% un bija 718,1 tūkstotis eiro, liecina datubāzē "Lursoft" pieejamais finanšu pārskats.

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā finanšu gadā "Rīgas dzirnavnieks" turpināja definēto attīstības stratēģiju tirgus pozīciju nostiprināšanā un jaunu produktu attīstībā Latvijā, Baltijā un arī citās valstīs. Tāpat kompānija īpašu uzmanību pievērsa ienesīguma palielināšanai, optimizējot procesus un samazinot izmaksas.

"Rīgas dzirnavnieks" darbības rezultātus pagājušajā finanšu gadā nodrošināja vairāku faktoru kopums, tostarp spēja samazināt produkcijas ražošanas izmaksas, pateicoties ražošanas procesa efektivitātes uzlabojumiem un plašam alternatīvā kurināmā pielietojumam, kā arī efektīva ražošana un tirdzniecības rādītāji.

Tāpat kompānijas vadība informē, ka kopējais "Rīgas dzirnavnieka" investīciju apmērs pagājušajā finanšu gadā bija 529 tūkstoši eiro, savukārt nākamajā finanšu gadā uzņēmums plāno investēt 500 tūkstošus eiro.

Jau vēstīts, ka "Rīgas dzirnavnieks" finanšu gadā, kas ilga no 2013. gada 1. jūlija līdz 2014. gada 30. jūnijam, strādāja ar 23,1 miljona eiro apgrozījumu, bet uzņēmuma peļņa bija 658,7 tūkstoši eiro.

"Rīgas dzirnavnieks" ir viens no lielākajiem graudu pārstrādātājiem Latvijā. Uzņēmums ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Hercogs", "Herkuless" un "Īsta saimniece".

Lietuvas uzņēmums "Malinvest" 2013.gadā iegādājās "Rīgas dzirnavnieka" akcijas, iegūstot izšķirošu ietekmi kompānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!