Foto: DELFI
Graudu pārstrādes uzņēmums AS "Rīgas dzirnavnieks" ieguldījis pusmiljonu eiro ražošanas līnijas modernizācijā un sācis ražot ātri pagatavojamās biezputras "Herkuless" traukos.

Šīs ir uzņēmuma pēdējā gada nozīmīgākās investīcijas, teikts paziņojumā medijiem.

Patlaban jaunā ražošanas līnija ražo četrus "Herkuless" produktus kartona traukos: auzu biezputru ar persikiem, burkāniem un linsēklām, auzu biezputru ar šokolādes gabaliņiem un upenēm, auzu biezputru ar bumbieru gabaliņiem un auzu biezputra ar avenēm un kazenēm.

"Jauno "Herkuless" ātri pagatavojamo biezputru noieta tirgus būs arī Lietuva un Igaunija, uz kurām jau ir sākts šo produktu eksports. Pateicoties ērtajai lietošanai un brīvajai tirgus nišai, šiem produktiem plānots augsts pieprasījums visās Baltijas valstīs," prognozē "Rīgas dzirnavnieka" valdes loceklis Žilvins Pakeltis.

Viņš atzīmē, ka līdz ar jauno produktu nonākšanu lielveikalu plauktos noslēdzies nozīmīgs darbs ražošanas līnijas modernizācijā. Šis ir pēdējā gada lielākais "Rīgas dzirnavnieka" projekts, kas veicinās jaunu putras ēšanas paradumu veidošanos sabiedrībā, nodrošinot ērtāku biezputru ātru pagatavošanu un ēšanu ārpus mājām. Līdz ar šī projekta īstenošanu uzņēmums nostiprinās savas pozīcijas un turpinās būt flagmanis graudaugu biezputru nišā, domā uzņēmuma valdes loceklis.

Šis ir viens no projektiem, kas tiek īstenots "Herkulesa" 60 gadu jubilejas gadā. Jau ziņots, ka zīmola "Herkuless" vēsturiskās vērtības un popularitātes Baltijas valstīs dēļ "Rīgas dzirnavnieks" nolēmis zīmolu "AXA" nomainīt uz "Herkuless". Turpmāk tas būs arī eksporta zīmols.

"Rīgas dzirnavnieks" ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - visu veidu kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Herkuless", "Hercogs" un "Īsta saimniece".

"Rīgas dzirnavnieks" kopš 2013.gada marta pieder Lietuvas graudu pārstrādes uzņēmumam "Malsena Plius", kas uzņēmumu pārpirka no Zviedrijas kompānijas "Lantmännen".

"Rīgas dzirnavnieka" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2013.gada 1.janvāra līdz 30.jūnijam, bija 12,217 miljoni eiro, bet peļņa - 209 816 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Savukārt 2014.gada pilnā finanšu gada peļņas prognoze ir apmēram 285 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!