Foto: LETA

AS "Rīgas kuģu būvētava" (RKB) parakstījusi nodomu protokolu ar Singapūras kompāniju SBI par kopuzņēmuma izveidi naftas un gāzes urbšanas platformu un to aprīkojuma ražošanai, informē uzņēmums.

Šāds kopuzņēmums ļaus Latvijas kuģu būvētājiem izmantot Singapūras speciālistu iestrādes un pieredzi, kas savukārt dos iespēju RKB iesaistīties urbšanas platformu – gigantisku 21.gadsimta inženierbūvju - izgatavošanas un uzstādīšanas biznesā.

""Rīgas kuģu būvētava" turpina attīstīties, un vērojama nopietna potenciālo ārzemju sadarbības partneru interese par mūsu uzņēmumu. Patlaban sākas aktīva kuģu remonta sezona, un RKB ir gatava dokā uzņemt Vācijas, Skandināvijas un citu valstu kuģus. Taču vienlaikus ir uzsākta iesaistīšanās arī naftas un gāzes urbšanas iekārtu izgatavošanas biznesā," skaidro RKB valdes priekšsēdētājs Vasīlijs Meļņiks.

Singapūras uzņēmums SBI ir dibināts 1996.gadā un piedāvā integrētos inženiertehniskos risinājumus naftas un gāzes industrijām. Tirdzniecības un izplatīšanas tīklā ietilpst Āzijas, Tuvo Austrumu, Dienvidamerikas un Ziemeļamerikas reģioni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!