Foto: LETA
Starptautiskā lidosta "Rīga" iekļuvusi starp piecām labākajām lidostām Eiropā Starptautiskās Lidostu padomes (ACI) un Eiropas Foruma cilvēkiem ar invaliditāti nominācijā "Lidostu vides pieejamības balva", aģentūra LETA pavēstīja lidostas pārstāve Laura Karnīte.

Viņa norādīja, ka attiecīgā balva tiek piešķirta lidostām ar augstas kvalitātes apkalpošanas kultūru pasažieriem ar īpašām vajadzībām. Lidostu vides pieejamības balvas tika pasniegtas ACI Ģenerālās asamblejas laikā Parīzē. Līdz ar starptautisko lidostu "Rīga" balvai bija nominētas Stokholmas, Dublinas, Kopenhāgenas un Larnakas lidosta, kura attiecīgo balvu arī ieguva.

Lidostu vides pieejamības balva tiek pasniegta otro gadu, un uz to var pretendēt lidostas, kurās tiek ieviesti pakalpojumi un attīstīta infrastruktūra, lai palīdzētu pasažieriem ar īpašām vajadzībām un personām ar ierobežotām pārvietošanās spējām (PRM). Lai lidosta varētu pretendēt uz šo balvu, tajā pilnībā jābūt ieviestai Eiropas Savienības regulai, kas nosaka, kādu palīdzību personām ar īpašām vajadzībām nodrošina lidosta un lidsabiedrība. Akcentēts, ka šī palīdzība jāsniedz bez maksas.

ACI ir starptautiska organizācija, kas apvieno lidostas visā pasaulē. 1991. gadā dibinātā Padome pārstāv lidostu intereses, izstrādā un pilnveido lidostu darbības standartus, politikas un ieteicamās prakses un nodrošina apmācības aviācijas nozares speciālistiem ar mērķi paaugstināt lidostu darbības kvalitāti un drošību.

Eiropas Forums cilvēkiem ar invaliditāti ir starptautiska nevalstiskā organizācija, kas pārstāv vairāk nekā 80 miljonus eiropiešu ar īpašām vajadzībām intereses.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016. gadā lidosta "Rīga" apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru - gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!