Foto: LETA
Gaļas pārstrādes uzņēmums AS "Rīgas miesnieks", kas kopš šā gada marta mainījis nosaukumu uz "HKScan Latvia", pagājušajā gadā strādājis ar 37,71 miljona eiro apgrozījumu, kas ir 5,45% pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējā gada rādītāju - 35,75 miljoniem eiro, informēja uzņēmuma vadītājs Janeks Kalbins.

Uzņēmums izkļuvis no iepriekšējā gada zaudējumiem - 353 973 un pērn sasniedzis 826 754 eiro peļņu.

Kā norāda Kalbins, lielāko apgrozījuma pieauguma daļu nodrošināja eksporta apjoma pieaugums uzņēmuma māteskompānijai "HKScan grupa" Baltijā un Skandināvijā. Savukārt šis gads uzņēmumam būšot sarežģīts saistībā ar krasu konkurences saasinājumu visos tirgos.

"Jau iepriekšējie gadi nav bijuši vienkārši, bet šis gads būs izaicinājums ražotājiem, ko nosaka galvenokārt situācija ārējos tirgos. No vienas puses, graudu cenas ir samazinājušās, no otras - situācija ar cūkgaļas un cūkgaļas produktu eksportu aizliegumu no Eiropas Savienības uz Krieviju var izraisīt konkurences saasināšanos, tādā veidā mazinot tirgus spēlētāju peļņu," atzina uzņēmuma vadītājs.

Viņš arī norādīja, ka pērn uzņēmums investēja 330 000 eiro ražošanas un loģistikas attīstībā, savukārt šogad investīcijas plānotas jaunu iekārtu iegādē, kā arī zīmolu "Rīgas miesnieks", "Tallegg" un "Jelgava" nostiprināšanā.

Kā ziņots, noslēdzoties pirms trim gadiem sāktajai reorganizācijai, AS "Rīgas miesnieks" ar Somijas māteskompānijas lēmumu turpmāk pārdēvēts par "HKScan Latvia". Izmaiņas neietekmē ne zīmolus, ne arī uzņēmuma darbiniekus.

Somijas pārtikas rūpniecības koncerns paziņojis arī par divu tai piederošu Igaunijas uzņēmumu apvienošanu. Gaļas pārstrādātājs "Rakvere Lihakombinaat" un putnu gaļas produkcijas ražotājs "Tallegg" maijā tiks apvienoti kompānijā "HK Estonia".

Reorganizācijas gaitā pārdēvēti arī pārējie "HKScan" grupā ietilpstošie gaļas pārstrādes uzņēmumi Latvijā un Lietuvā. Līdz ar to "Rīgas miesnieks" tiks pārsaukts par "HKScan Latvia", bet Lietuvas uzņēmums "Klaipedos maisto mesos produktai" - par "HKScan Lietuva".

Kā jau vēstīts, 2013.gadā "Rīgas miesnieks" tika apvienots ar AS "Jelgavas gaļas kombināts", kā iznākumā ražošana koncentrējas Jelgavā, bet loģistika un uzņēmuma administrācija - Rīgā, savukārt abi zīmoli - gan "Jelgava", gan "Rīgas miesnieks" - tika saglabāti.

"HKScan" ir viens no lielākajiem pārtikas uzņēmumiem Ziemeļeiropā ar iekšējiem tirgiem Somijā, Zviedrijā, Dānijā, Baltijas valstīs un Polijā. "HKScan" ražo un realizē cūkgaļu un liellopu gaļu, putnu gaļas produktus, gaļas izstrādājumus un pusfabrikātus ar spēcīgiem zīmoliem. Grupas klienti ir mazumtirdzniecības, ēdināšanas pakalpojumu, ražošanas un eksporta uzņēmumi. 2013.gadā "HKScan" sasniedza 2,5 miljardu eiro apgrozījumu un nodarbināja 11 000 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!