Foto: F64
"Rīgas satiksmes" (RS) iepirkumā par tiesībām noslēgt vispārīgo vienošanos par riepu piegādi uzvarējusi kompānija SIA "Laneks", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības dienesta mājaslapā.

Riepas kompānija piegādās par 2 500 000 eiro.

"Rīgas satiksme" bija izsludinājusi atklātu konkursu, un piedāvājuma izvēles kritērijs bija - saimnieciski visizdevīgākais piedāvājums.

Kā liecina portāla "Firmas.lv" informācija, SIA "Laneks" dibināta 1992.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 994 000 eiro. Tas pieder Vjačeslavam Krilovam, Aleksandram Utočkinam, Ļubovai Utočkinai un Ludmilai Krilovai.

2013.gadā uzņēmums apgrozījis 7,49 miljonus eiro, gadu noslēdzot ar 0,53 miljonu eiro ieņēmumiem.

Kā ziņots, "Laneks" ir uzvarējis arī citos RS iepirkumos. Aprīļa vidū IUB saņēma sūdzību par 10,8 miljonus eiro vērta SIA "Rīgas Satiksmes" (RS) riepu iepirkuma konkursa rezultātiem. Sūdzību bija iesniedzis uzņēmums "Juva", turklāt tā jau ir otrā reize, kad šis uzņēmums sūdzas par līdzīga konkursa rezultātiem. 2014.gadā IUB, pamatojoties uz šo sūdzību, pieņēma lēmumu aizliegt slēgt līgumu, balstoties uz konkursa rezultātiem. 2008.gadā "Juva" bija ieguvusi tiesības līdzās ar citiem uzņēmumiem piegādāt riepas RS.

Iesniegto sūdzību IUB plāno izskatīt līdz 12.maijam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!