Foto: Shutterstock
Stividors SIA "Rīgas universālais termināls" pagājušajā finanšu gadā, no 2016.gada 1.aprīļa līdz 2017.gada 31.martam, strādāja ar 11,931 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 4,1% mazāk nekā iepriekšējā periodā, savukārt uzņēmuma peļņa saruka par 29,8% - līdz 1,289 miljoniem eiro, liecina datubāzē "firmas.lv" pieejamais kompānijas finanšu pārskats.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānija attiecīgajā periodā saglabājas vadošās pozīcijas ar koksni saistīto kravu pārkraušanā Rīgas brīvostā, kā arī nodrošināja vairāk nekā 25% īpatsvaru ostā konteineru kravu apkalpošanā.

"Rīgas universālais termināls" finanšu gadā pārkrāva teju 2,9 miljonus tonnu kravu, ieņemot ceturto vietu pēc kravu apgrozījuma starp Rīgas brīvostas universālajiem termināļiem. Savukārt kompānijas peļņas sarukuma iemesls bija pārkrauto kravas veidu struktūras maiņa, saldētavas darbības apmēru samazinājums, kā arī augošā konkurence atsevišķos segmentos.

Pieaugošo konkurenci veicinājis tirgus stāvoklis Baltijas jūras reģionā, kā arī ekonomikas situācijas pasliktināšanas Krievijā, Baltkrievijā, Kazahstānā un citās valstīs.

Vienlaikus uzņēmuma vadība atzīmē, ka finanšu gads kompānijai bija veiksmīgs, sasniedzot 1,289 miljonu eiro peļņu, neskatoties uz būtiskām politiskām un ekonomiskām svārstībām kaimiņvalstīs, kā arī Eiropas Savienības un Krievijas savstarpējām sankcijām.

Iepriekšējā finanšu periodā, no 2015.gada 1.apīļa līdz 2016.gada 31.martam, uzņēmums strādāja ar 12,446 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,835 miljonu eiro peļņu.

"Rīgas universālais termināls" dibināts 2001.gadā, uzņēmumam pamatkapitāls ir 4,497 miljoni, savukārt vienīgais īpašnieks - Singapūras kompānija "Portek International Private Limited".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!