Foto: Publicitātes foto

Mazumtirgotāja "Rimi Latvia" loģistikas centra rekonstrukcija A.Deglava ielā aizņems pāris gadus, intervijā sacīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Valdis Turlais.

"Pašlaik notiek ļoti intensīva projektēšana un tiek plānota infrastruktūra. Ir noslēdzies arī darījums par papildus zemes gabala iegādi blakus esošajam centram, lai to varētu paplašināt," teica Turlais.

Viņš uzsvēra, ka šis projekts "Rimi" palīdzēs daudz efektīvāk strādāt loģistikā. "Pašlaik mēs savos darbības apjomos esam izauguši, turklāt caur Rīgas noliktavām daļa produktu tiek piegādāti tālāk uz Lietuvu un Igauniju. Piemēram, augļi un dārzeņi, kurus importējam, tiek vesti uz Rīgu, kur tālāk jau tiek sadalīti un nosūtīti veikaliem visās Baltijas valstīs. Tāpat caur Rīgu tiek iepirkta lielākā daļa nepārtikas preču, privātās preču zīmes produkti. Līdz ar to Rīga zināmā mērā "Rimi" kalpo arī kā visas Baltijas loģistikas centrs," atzina Turlais.

Viņš atzīmēja, ka pašlaik "Rimi" ir izmētāti pa trīs noliktavām. "A.Deglava ielā ir lielākā, loģistikas centrs ir arī Ķekavas novadā "Dominante" parkā, kā arī Ziepniekkalnā. Braukāt starp trīs loģistikas centriem ir diezgan neefektīvi, līdz ar to A.Deglava ielas centra paplašināšana ļaus atrisināt vairākas problēmas," stāstīja "Rimi Latvia" vadītājs.

Pēc viņa teiktā, projektu plānots pabeigt pāris gadu laikā.

"Rimi Latvia" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas mazumtirdzniecības koncernam "ICA Group" piederošais "ICA Baltic". 2014.gada beigās "Rimi Latvia" Latvijā apsaimniekoja 112 veikalus, no tiem 24 bija hipermārketi, 40 - lielveikali, bet 48 zemo cenu veikali "Supernetto".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!