Foto: Publicitātes foto

Mazumtirdzniecības uzņēmums "Rimi Latvia" pērn gandrīz dubultojis peļņu, sasniedzot 23,64 miljonus eiro, savukārt apgrozījums pieaudzis līdz 740,96 miljoniem eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Rimi Latvia" peļņa 2013.gadā bija 12,18 miljoni eiro, bet apgrozījums - 672,33 miljoni eiro.

Pērn apgrozījums uzņēmuma veikalos auga par 8%, teikts vadības ziņojumā, kurā arī atzīmēts, ka viens no būtiskiem pieaugumu veicinošajiem faktoriem bija Latvijas iekšējā patēriņa uzlabošanās.

Apgrozījuma pieaugumu veicināja arī vairāku veikalu atvēršana, modernizēšana un pārveidošana.

Pagājušajā gadā uzņēmums kopumā nodarbināja 5306 darbiniekus.

Turpinot veidot ciešākas attiecības ar vietējiem ražotājiem, kā arī stiprinot pircēju lojalitāti, pērn "Rimi" hipermārketos turpinājuši darboties septiņi zemnieku produkcijas veikali "Klēts".

Pagājušajā gadā uzņēmums turpināja iepriekš plānotos projektus tīkla pilnveidošanā, atverot jaunus "Rimi" hipermārketus Jelgavā un Ogrē. Vairāki zemo cenu veikali "Supernetto" Cēsīs, Jelgavā un Rīgā pārveidoti par "Rimi" lielveikaliem, bet veikals Liepājā pārveidots par hipermārketu. Pērn tika modernizēti četri veikali - Daugavpilī, Saldū, Madonā un Rīgā, kā arī aizvērti trīs zemo cenu veikali Rīgā.

Vadības ziņojumā norādīts, ka šogad uzņēmums turpinās attīstīt veikalu tīklu un investēt pašreizējo veikalu labiekārtošanā, vienlaicīgi rūpējoties par apkalpošanas līmeni, kvalitāti un cenu. "Rimi Latvia" strādās arī pie privātā zīmola preču un produktu klāsta palielināšanas, ka arī koncentrēsies uz klientu lojalitātes veicināšanu.

Pērn gūto peļņu uzņēmuma vadība iesaka izmaksāt dividendēs.

Jau vēstīts, ka "Rimi Latvia" apgrozījums 2013.gadā bija 672,33 miljoni eiro, kas bija par 6,6% vairāk nekā 2012.gadā, kad apgrozījums bija 630,8 miljoni eiro. Tikmēr uzņēmuma peļņa 2013.gadā saruka par 4,3% - no 12,73 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 12,18 miljoniem eiro 2013.gadā.

"Rimi Latvia" savu darbību sāka 1996.gadā ar nosaukumu "Rimi Baltija". Uzņēmuma pamatkapitāls ir 14 719 466 eiro. "Rimi Latvia" ir Zviedrijas mazumtirgotāja "ICA AB" meitasuzņēmums Latvijā.

Patlaban "Rimi" Latvia" tīklā ir 113 trīs formātu veikali: 27 "Rimi" hipermārketi, 40 "Rimi" lielveikali un 46 zemo cenu veikali "Supernetto". "Rimi" un "Supernetto" veikali darbojas 27 Latvijas pilsētās.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!