Foto: LETA
Privātā un riska kapitāla investora "BaltCap" pārvaldītais "BaltCap Private Equity Fund II" ir iegādājies vienu no Baltijas un Polijas lielākajiem nekustamā īpašuma investīciju pārvaldītājiem "BPT Real Estate AS", informē "BaltCap".

Līdz šim pārvaldītāja īpašnieks bija "Northern Horizon Capital A/S".

"BPT Real Estate" pārvalda vairāk nekā 150 īpašumus ar miljonu kvadrātmetru lielu kopējo platību un vairāk nekā tūkstoš nomniekiem. Latvijā pazīstamākie šī uzņēmuma objekti ir tirdzniecības centri "Olimpia", "Barona centrs" un biroju nams "Valdemāra centrs".

"Nekustamo īpašumu tirgus Baltijas valstīs sāk līdzināties attīstīto valstu tirgiem, kur institucionālie ieguldītāji iegūst aizvien lielāku nozīmi. Tādējādi pieprasījums pēc neatkarīgiem īpašuma pārvaldības un konsultatīvajiem pakalpojumiem nekustamā īpašuma jomā ir lielāks nekā jebkad iepriekš. "BPT Real Estate" ir viens no pazīstamākajiem zīmoliem reģionā, un mēs izvēlējāmies ieguldīt kvalificētā profesionāļu komandā, kas nodrošina augstākās kvalitātes pakalpojumus. Sagaidām, ka "BaltCap" investīcijas un pieredze palīdzēs stiprināt "BPT Real Estate" kā uzticama un neatkarīga partnera reputāciju Baltijas valstu un Polijas nekustamā īpašuma ieguldītāju vidū," paziņojumā medijiem skaidro "BaltCap" investīciju direktors Šarūns Alekna.

Savukārt līdzšinējā īpašnieka – "Northern Horizon Capital" grupas – vadītājs Mihaels Šēnahs norāda, ka ""BPT Real Estate" pārdošana ir loģisks noslēgums pēdējos gados paveiktajam, veidojot un nostiprinot no "Northern Horizon" pamatdarbības neatkarīgu "BPT Real Estate" darbu nekustamā īpašuma investīciju pārvaldības jomā." "Šī uzņēmuma realizācija ļauj "Northern Horizon" pilnībā koncentrēties uz savu pamatdarbību ieguldījumu pārvaldības uzņēmējdarbībā. Šajā segmentā mēs redzam dažādas iespējas saviem klientiem piedāvāt jaunus investīciju produktus ne tikai Ziemeļvalstīs un Vācijā, bet arī Baltijā, kur darbojas "BPT Real Estate". Turklāt pēc darījuma noslēgšanas "Northern Horizon" savu klātbūtni Baltijā ne vien turpinās, bet pat paplašinās ar iekšējo resursu palīdzību ieguldījumu vadībā, fondu pārvaldībā un korporatīvajos pakalpojumos," viņš apgalvo.

Darījumam jāgūst konkurences uzraudzības iestāžu apstiprinājums, un sagaidāms, ka tas noslēgsies 2015. gada septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!