Foto: LETA

"Latvijas balzama" padomes priekšsēdētāju šodien kļuvušais Rolands Gulbis šonedēļ kļuvis arī par mediju koncerna AS "Diena", SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" un holdingkompānijas AS "Žurnāli un diena" padomju priekšsēdētāju, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gulbis par šo uzņēmumu padomes priekšsēdētāju kļuvis 9. novembrī, nomainot uzņēmumu "Diena", "Poligrāfijas grupa Mūkusala" un "Žurnāli un diena" līdzšinējo padomes priekšsēdētāju Jāni Maršānu.

Darbu šo uzņēmumu padomēs turpina padomes priekšsēdētāja vietnieks Ralfs Kļaviņš un padomes locekļi Jānis Svārpstons un Lenards Ozoliņš.

Šomēnes Gulbis kļuvis arī par SIA "Rīgas tirdzniecības osta" valdes locekli, kā arī par padomes locekli uzņēmumā SIA "Rīgas centrālais termināls". Arī šajos uzņēmumos Gulbis nomainījis Maršānu.

Jau vēstīts, ka mediju koncerns AS "Diena" pagājušajā gadā strādāja ar 2,515 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 23% mazāks nekā 2013. gadā, savukārt koncerna peļņa bija 8,251 miljons eiro pretēji zaudējumiem pirms gada, liecina "Firmas.lv" informācija.

2013. gadā "Dienas" apgrozījums bija 3,297 miljoni eiro un tika ciesti 5,046 miljonu eiro zaudējumi.

Koncerns "Diena" nodarbojas ar laikrakstu, žurnālu un grāmatu izdošanu, ziņu portālu veidošanu, preses piegādi un tipogrāfijas pakalpojumiem. "Dienas" koncernā ietilpst "Dienas mediji", "Izdevniecība Dienas žurnāli", "Dienas grāmata", "Izdevniecība Dienas bizness", "RPD", "Bauskas Dzīve" un "Staburags".

"Poligrāfijas grupa Mūkusala" ir AS "Diena" meitasuzņēmums. Uzņēmuma apgrozījums 2014. gadā bija 13 935 609 eiro, kas bija par 4% mazāks nekā 2013. gadā, kad tas strādāja ar 14 522 642 eiro lielu apgrozījumu. SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" peļņa pērn bija 693 026 eiro, bet 2013. gadā uzņēmums strādāja ar 835 274 eiro peļņu.

SIA "Poligrāfijas grupa Mūkusala" dibināta 2005. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 988 000 eiro.

Holdingkompānija "Žurnāli un diena" pagājušajā gadā nopelnījusi 9 278 152 eiro, bet 2013. gadā uzņēmums cieta zaudējumus 3 603 024 eiro apmērā. AS "Žurnāli un diena" dibināta 2010. gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 10 236 100 eiro.

Kā ziņots, ceturtdien AS "Latvijas balzams" akcionāru ārkārtas sanāksmē par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju ievēlēts Gulbis, liecina uzņēmuma paziņojums biržā "Nasdaq Riga".

Gulbis nomainījis bijušo padomes priekšsēdētāju Aigaru Kalvīti.

Tāpat jaunajā padomes sastāvā darbu turpinās priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Ļimarenko un padomes locekļi Petrs Avens, Oļegs Alainis un Valižans Abidovs.

Gulbis sāka darbu "Latvijas balzamā" 2001. gadā, sākumā kā Ekonomikas departamenta vadītājs, tad - finanšu direktors, bet no 2003. gada līdz 2008. gadam bija uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un ģenerāldirektors.

Kopš 2008. gada Gulbis bija AS "Valmieras piens" valdes priekšsēdētājs, šajā amatā nostrādājot līdz 2011. gada novembrim, kad par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju kļuva tā jaunais īpašnieks Krievijas pilsonis Jevgēņijs Varovs.

Drīz pēc tam, 2012. gada janvārī, Gulbis kļuva par pārtikas uzņēmumu vadības uzņēmuma "NP Foods" valdes priekšsēdētāju, šajā amatā nostrādājot līdz šā gada martam, kad viņu amatā nomainīja uzņēmuma jaunā īpašnieka - norvēģu koncerna "Orkla" - pārstāvis Eriks Smits-Hansens.

Gulbis bakalaura grādu ekonomikā ieguvis Latvijas Lauksaimniecības universitātē, bet maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā - Rīgas Biznesa institūtā.

Kā ziņots, "Latvijas balzams" pagājušajā gadā strādāja ar 4,8% apgrozījuma pieaugumu, sasniedzot 73,7 miljonus eiro salīdzinājumā ar 70,4 miljoniem 2013.gadā, liecina neauditētais finanšu pārskats, kas iesniegts "NASDAQ OMX Riga". Pārskata perioda neauditētā peļņa sasniedza 7,1 miljonu eiro, kas ir par 14% vairāk nekā 2013.gadā. "Latvijas balzams" 2014.gadā nodokļos valsts budžetā ieskaitījis 53,5 miljonus eiro, tajā skaitā 39,2 miljonus eiro kā akcīzes nodokli.

"Latvijas balzams" kopš 2014. gada oktobra iekļauts holdinga kompānijā "Amber Beverage Group", kas tika izveidota, starptautiskajai alkoholisko dzērienu kompānijai "SPI Group" apvienojot Baltijas uzņēmumus - "Latvijas balzamu", dzērienu izplatītājus "SPI Distribution Latvia", "SPI Distribution Estonia" un "Bennet Distributors" Lietuvā, specializēto dzērienu veikalu ķēdi "Latvijas balzams veikali" Latvijā un "Darija" Lietuvā. "Amber Beverage Group" dibinātāja un 100% daļu īpašniece ir Nīderlandē reģistrētā kompānija "S.P.I. Regional Business Unit B.V.''.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!