Foto: AP/Scanpix

Zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" peļņa pēdējā ceturksnī pieaugusi par 12%. Uzņēmums publiskā paziņojumā gan norāda, ka uz turpmākajiem mēnešiem raugās piesardzīgi, vēsta portāls "Sky News".

Par spīti decembrī atceltajiem lidojumiem pilotu trūkuma dēļ un Ziemassvētkos notikušajiem streikiem, Īrijas kompānijai "Ryanair" tomēr izdevās gūt peļņas pieaugumu, ziņo "Sky News".

Aviokompānijas pārstāvji stāsta, ka pēdējo trīs mēnešu laikā uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas palielinājusies līdz pat 106 miljoniem eiro. "Par to, iespējams, jāpateicas kompānijas lidojumu cenu lielajam kritumam un pasažieru pieaugumam", pieļauj "Sky News".

Tirgus komentētāji lēš, ka vairākas zemo cenu aviokompānijas no tirgus izstājušās un konkurence 2018. gadā mazinājusies, tomēr "Ryanair" vadītājs Maikls O'Līrijs skaidro, ka tāpat jābūt piesardzīgiem.

Cenas vasaras lidojumiem pagaidām nav ieplānots celt, medijiem apgalvo O'Līrijs.

Iepriekšējā finanšu gada noslēgumā pērn maijā uzņēmuma peļņa bija 1,3 miljardi eiro. Uzņēmums aprēķinājis, ka 2018. gada maijā peļņa varētu būt 1,4 vai pat 1,45 miljardi eiro pēc nodokļu nomaksas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!