Foto: Pixabay
"B-Bus" grupas uzņēmums "Sabiedriskais autobuss" oficiāli ir kļuvis par jauno īpašnieku "Ekspress Ādaži" (EA), informēja kompānijā.

Turpmāk Rīgas reģionā - Ādažu novadā - reģionālos vietējas nozīmes pasažieru pārvadājumus nodrošinās "Sabiedriskais autobuss". Pašreiz notiek uzņēmumu apvienošana, ko plānots pabeigt šī gada pavasarī.

''Sabiedriskais autobuss" reģionālos vietējas nozīmes un reģionālos starppilsētu pasažieru pārvadājumus līdz šim nodrošina Saldus, Kuldīgas, Ventspils, Alūksnes novadā un turpmāk nodrošinās arī Ādažu novadā.

Kā informē "Sabiedriskā autobusa" valdes loceklis Vitālijs Komars, šī gada laikā plānots būtiski atjaunot "Sabiedriskā autobusa" autobusu parku, vecos autobusus norakstot un papildinot kopējo autobusu parku ar jaunākiem un modernākiem autobusiem un minibusiem, kuru vidējais vecums nepārsniedz astoņus gadus.

Pagaidām nav plānots slēgt vai apvienot kādus no līdzšinējiem sešiem "Ekspress Ādaži" maršrutiem. Analizējot pasažieru plūsmu, iespējams, tiks ieviesti papildu reisi starp Ādažiem, Carnikavu, Podniekiem, Kadagu, lai atvieglotu autobusu kustību ārpus Rīgas un pasažieriem nodrošinātu pakalpojuma pieejamību.

Par biļešu cenas politiku atbildīga ir Satiksmes ministrija, kas pagājušajā gadā realizēja braukšanas tarifu izlīdzināšanu visos valsts reģionālajos vietējas nozīmes pārvadājumos, skaidro kompānijā. Šogad Satiksmes ministrija plāno ievest un popularizēt mēnešbiļešu lietošanu pasažieru vidū. Izmantojot braukšanai mēneša biļeti, brauciena atlaides apjoms var sasniegt līdz pat 20%. Arī "Sabiedriskais autobuss" plāno ieviest e-talonu, kas darbosies visos "Ekspress Ādaži" maršrutos, nodrošinot pasažieriem ērtāku pakalpojuma izmantošanu par zemāku cenu.

"Ekspress Ādaži" Ādažu novadā reģionālos vietējas nozīmes pasažieru pārvadājumus nodrošina kopš 1992.gada oktobra. Uzņēmuma kapitāldaļas līdz šim piederēja Ilgonim Balodim (35,83%) un Jānim Zūbergam (64,17%). Šobrīd "Ekspress Ādaži" nodrošina reģionālos vietējas nozīmes pasažieru pārvadājumus sešos maršrutos.

Līdzšinējais uzņēmuma nosaukums "Ekspress Ādaži" tiks saglabāts, kamēr tiks pabeigta abu uzņēmumu apvienošana. "Ekspress Ādaži" autoparka bāzē pašreiz ir 42 autobusi, darbu uzņēmumā turpinās 40 šoferi, desmit servisa darbinieki un divi cilvēki administrācijā.

"Sabiedriskajā autobusā" strādā ap 100 šoferiem. Kopumā nodrošina pasažieru pārvadājumus 94 reģionālos vietējas nozīmes un reģionālos starppilsētu maršrutos.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Ekspress Ādaži" 2014.gadā strādājis ar 1,3 miljonu eiro apgrozījumu un zaudējumiem - 31 953 eiro apmērā. "Sabiedriskais autobuss" apgrozījums 2014.gadā bija 3,5 miljoni eiro, bet peļņa - 20 849 eiro.

Kā ziņots, 25 miljonus latu (35,57 miljonu eiro) vērtais līgums par paaugstināta servisa pārvadājumu nodrošināšanu Rīgas pilsētas mikroautobusu maršrutos ar pilnsabiedrību "Rīgas mikroautobusu satiksme" noslēgts 2013.gada 4.janvārī uz pieciem gadiem. Pilnsabiedrībā apvienojušies dalībnieki SIA "B-Bus" un tai pilnībā piederošās SIA "Sabiedriskais autobuss" un reorganizētais SIA "Vidlatauto", kā arī "B-Bus" vadītājam Komaram pilnībā piederošā SIA "FPK". Uzvarējusī pilnsabiedrība ir saistīta ar "Rīgas satiksmei" daļēji piederošās e-talona ieviesējfirmas "Rīgas karte" valdes locekli, partijas "Gods kalpot Rīgai" biedru, "Rīgas satiksmes" Elektronisko norēķinu un projektu daļas vadītāju Aleksandru Brandavu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!