Foto: LETA
Būvmateriālu ražošanas uzņēmuma "Sakret" apgrozījums pagājušajā gadā sasniedzis 17,5 miljonus eiro, kas ir par 10% vairāk nekā 2012.gadā, intervijā "Rietumu Radio" sacīja AS "Sakret Holdings" padomes priekšsēdētājs Andris Vanags.

"Sakret" pērn strādājis "gandrīz ar peļņu", jo jaunajā rūpnīcā ieguldītās investīcijas vēl nav atpelnītas, sacīja Vanags.

Aptuveni 8% līdz 10% no uzņēmuma apgrozījuma veido Baltijas valstu rūpnīcās saražotās produkcijas eksports uz Skandināvijas valstīm.

"Lielākais eksporta tirgus ir Skandināvija, taču pamazām sāk atvērties arī Krievija," sacīja Vanags, norādot, ka eksporta īpatsvars kopējā ieņēmumu sadaļā ir optimāls, jo būvmateriālu ražotāju specifika ir preces lielais svars, līdz ar to produkcija domāta galvenokārt lokālajam tirgum.

AS "Sakret Holdings" ir 100% Latvijas kapitāla uzņēmums, kas attīsta un pilnveido iegādātās franšīzes licences priekšrocības. Pirmais "Sakret" uzņēmums Baltijā tika izveidots Latvijā 2003.gadā, bet pirmā sauso un lietošanai gatavo būvmaisījumu rūpnīca savu darbu Latvijā sāka 2004.gadā. 2007.gada jūlijā savas durvis vēra Latvijas uzņēmējiem piederošā "Sakret" rūpnīca Igaunijā, bet 2008.gada augustā Lietuvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!