Foto: Publicitātes attēli
Ar Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesas lēmumu 13.februārī sākts alumīnija sakausējumu un citu metālizstrādājumu ražotājas AS "Krāsainie lējumi" maksātnespējas process, liecina "Firmas.lv" informācija.

Par uzņēmuma maksātnespējas administratori iecelta Jevgēnija Tokmačova. Kreditoru pieteikšanās termiņš ir viens mēnesis.

Tokmačova biznesa portālam "Nozare.lv" pagaidām vēl nevarēja komentēt "Krāsaino lējumu" maksātnespējas iemeslus, jo vēl nav saņēmusi visu dokumentāciju no uzņēmuma un iepazinusies ar to.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesā aģentūru LETA informēja, ka "Krāsaino lējumu" maksātnespējas pieteikumu iesniedza SIA "Ziemeļu tehnoloģijas".

"Firmas.lv" informācija liecina, ka gan "Krāsainie lējumi", gan kravu pārvadājumu uzņēmums "Ziemeļu tehnoloģijas" ir reģistrēti vienā adresē Ganību dambī 21A. "Ziemeļu tehnoloģijas" 2012.gadā strādāja ar 99 044 eiro apgrozījumu un guva 3459 eiro peļņu. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Igors Priščepovs.

Priščepovs biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja, ka "Krāsainie lējumi" no "Ziemeļu tehnoloģijām" nomājuši dažādas iekārtas, par kuru nomu pārtraukuši maksāt un palikuši parādā, tāpēc iesniegts maksātnespējas pieteikums. Ne to, par kādām iekārtām ir runa, ne arī parāda summu Priščepovs nevēlējās atklāt.

Viņš piebilda, ka tagad kopā ar juristiem tiek meklēts risinājums. "Notiek pārrunas, ja "Krāsainie lējumi" izrādīs vēlmi atdot parādu, varbūt būs iespējams mierizlīgums. Neko vairāk tagad komentēt nevēlos," piebilda Priščepovs.

"Krāsainie lējumi" 2012.gadā strādāja ar 70,9 miljonu eiro apgrozījumu un guva 538 925 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. 2011.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 55,7 miljoni eiro un tas cieta 425 989 eiro zaudējumus.

"Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotajā "Latvijas biznesa gada pārskatā 2013" metālapstrādes un mašīnbūves nozares uzņēmumu topā "Krāsainie lējumi" ieņēma 6.vietu pēc apgrozījuma.

"Krāsaino lējumu" eksporta apjomi 2011.gadā pārsniedza 25 miljonus latu (35,6 miljonus eiro). Uzņēmums eksportē uz Vjetnamu, Taizemi, Malaiziju, Izraēlu, Indiju, Bangladešu, Vāciju, Austriju, Poliju, Lietuvu un Igauniju, pārdodot gan saražotos alumīnija un krāsaino metālu izstrādājumus, gan inovatīvu produktu ar augstu pievienoto vērtību - LED gaismekļus apdzīvotu vietu izgaismošanai diennakts tumšajā laikā.

2012.gada 23.februārī "Krāsainie lējumi" saņēma Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras balvu par izciliem panākumiem eksportā.

"Krāsainie lējumi" dibināti 1991.gadā un specializējas dažādu alumīnija sakausējumu ražošanā.

2006.gada vasarā "Krāsaino lējumu" akcijas piederēja ASV reģistrētajai "Non-Ferrous Castings L.L.C." - 34,68%, Sergejam Tiseļskim - 17,68%, Jurijam Drobotovam - 17,68%, Aleksejam Drobotovam - 17,67%, kā arī SIA "JSA Production" - 12,29%. Akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā gan nav obligāta, tādēļ precīzs saraksts par akciju sabiedrību akcionāriem pieejams tikai pašā akciju sabiedrībā, bet par publiskajām akciju sabiedrībām - Latvijas Centrālajā depozitārijā.

"JSA Production" kopš 2009.gada nogales pilnībā pieder Andrejam Sergejevam.

Jau ziņots, ka 2013.gada 16.maijā Augstākās tiesas (AT) Civillietu tiesu palāta izbeidza tiesvedību Vācijas uzņēmuma "Toma Holding GmBH" prasībā pret Latvijas metāla produktu ražotāju un izplatītāju AS "Krāsainie lējumi", jo prasītājs no savas prasības atteicās.

Lieta AT Civillietu tiesu palātā nonāca jau otro reizi. 2011.gada 19.aprīlī tika noraidīta "Toma Holding GmBH" prasība piedzīt no "Krāsainajiem lējumiem" 135 035 latus (192 137 eiro), bet tika apmierināta atbildētāja pretprasība.

No Vācijas uzņēmuma tika piedzīts parāds 356 966 latu (507 917 eiro) apmērā, nokavējuma procenti 58 253 latu (82 887 eiro) apmērā par laiku no 2005.gada 22.septembra līdz 2008.gada 3.jūnijam un tiesas izdevumi 2976 latu (4234 eiro) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!