Foto: LETA

Pēc zāļu ražotājas AS "Olainfarm" lielākā īpašnieka un valdes priekšsēdētāja Valērija Maligina aiziešanas mūžībā valdes locekļa amatu nolēmis saglabāt Salvis Lapiņš.

Novembra beigās uzņēmums paziņoja, ka Lapiņš nākamā gada janvārī atstās farmācijas uzņēmuma valdes locekļa amatu.

Taču reaģējot uz Maligina pēkšņo aiziešanu mūžībā, Lapiņš atsaucis iesniegumu par valdes locekļa amata atstāšanu, un atsaukumu apstiprinājusi uzņēmuma padome.

"Mani ar "Olainfarm" vieno dziļas saiknes. Tās veidojušās vairāk nekā desmit gadu darbā, kurā esam paspējuši gan godam atzīmēt panākumus, gan pārvarējuši virkni krīžu. Valērija Maligina zaudējums kolektīvam, partneriem un akcionāriem ir smags trieciens. Es uzskatu, ka mans pienākums ir izmantot uzkrāto pieredzi un arī no Valērija gūto gudrību, lai palīdzētu viņa mūža darbam šo skaudro laiku pārvarēt," paziņojumā biržai raksta Lapiņš.

"Olainfarm" lielākais akcionārs un valdes priekšsēdētājs Valērijs Maligins miris 9.decembrī. Pirmdien "Olainfarm" valde un padome izplatīja kopīgu paziņojumu, kurā apliecināja, ka tās turpina veikt savu darbu un pildīt funkcijas, lai nodrošinātu "Olainfarm" darbību atbilstoši izvirzītajiem mērķiem un nospraustajiem uzdevumiem.

Maligins kļuva par "Olainfarm" valdes priekšsēdētāju pēc uzņēmuma privatizācijas 1997.gadā. "Viņa vadībā "Olainfarm" attīstījās par vienu no vērtīgākajiem uzņēmumiem Latvijā ar apgrozījumu virs 100 miljoniem eiro un eksportu uz vairāk nekā 50 valstīm," norāda uzņēmuma pārstāvji.

"Olainfarm" akcijas iekļautas biržas "Nasdaq Riga" Baltijas oficiālajā sarakstā. Pirmdien vienas akcijas cena samazinājās par 6,49% līdz 8,35 eiro. Īpašniekus pirmdien mainīja 40 651 uzņēmuma akcija.

Šā gada desmit mēnešos provizoriskais konsolidētais "Olainfarm" realizācijas apjoms sasniedza 95,11 miljonus eiro, kas ir par 7% vairāk nekā attiecīgajā periodā 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!