Foto: Publicitātes attēli
Latviešu bezpilota lidaparāta projekts "AirDog" pūļa finansēšanas vietnē "Kickstarter" jau savācis 200 000 dolāru (147 780 eiro), kas nepieciešami ražošanas sākšanai.

Lai projekts izdotos, pūļa finansēšanas kampaņai tika uzlikti 200 000 dolāru griesti (147 780 eiro), par kuru sasniegšanu uzņēmuma pārstāvis Andis Blinds iepriekš izteicās ļoti cerīgi - tagad viņa prognoze piepildījusies.

Pārdošanas kampaņa kolektīvā finansējuma interneta vietnē "Kickstarter" tika uzsākta 16.jūnijā, 40 dienu laikā plānojot savākt noteikto summu.

Šobrīd latviešu bezpilota filmēšanas lidaparātam "AirDog" ir jau 285 atbalstītāji, no kuriem 100 pieteikušies to iegādāties par 995 dolāriem (735 eiro), bet 47 gatavi maksāt 1195 dolārus (883 eiro), lai pirmie tiktu pie kārotā aparāta. 85 cilvēki projektam izteikuši atbalstu ar naudas ziedojumiem desmit vai vairāk dolāru vērtībā.

Ja kampaņas laikā tiks savākta lielāka summa, tad "Helico Aerospace Industries" sola piedāvāt papildu krāsas "AirDog" korpusam, kā arī iespēju savienot "GoPro" videokameru ar lidaparāta galveno litija polimēru akumulatoru.

"Airdog" tuvākais konkurents "Drone-X", kas savu "Kickstarter" kampaņu uzsāka vienu dienu agrāk, savācis jau vairāk nekā pusmiljonu dolāru (368 510 eiro), ko samaksāt apņēmušies vairāk nekā tūkstotis atbalstītāju.

"AirDog" ražošanu paredzēts uzticēt latviešu elektronikas ražošanas uzņēmumam "Hanzas elektronika".

Jau ziņots, ka "JIC biznesa inkubatora" uzņēmums SIA "Helico Aerospace Industries" radījis pasaulē pirmo pašsekojošo bezpilota lidaparātu "AirDog" un sāk tā pārdošanas kampaņu ASV vietnē "Kickstarter", informēja Blinds.

Latvijas uzņēmums SIA "Helico Aerospace Industries", kas nodarbojas ar bezpilota lidaparātu tehnoloģiju attīstīšanu, nācis klajā ar savu pirmo produktu - bezpilota lidaparātu "AirDog", kas autonomi seko sportistam un filmē to ar "GoPro" sporta kameru. Šis ir pirmais šāda veida produkts pasaulē, kas nodrošina pilnvērtīgu bezpilota sekošanas un filmēšanas funkciju vienlaicīgi.


SIA "Helico Aerospace Industries" dibināta 2012.gada jūnija beigās, uzņēmuma īpašnieks ir SIA "Innovatio Capital", liecina "Firmas.lv" informācija. Pērn uzņēmums strādājis ar 43 504 eiro apgrozījumu. Kompānijā darbojas inženieru, uzņēmēju, aviācijas un programmēšanas ekspertu komanda, ko vieno un aizrauj aktīvs dzīvesveids un ekstrēmie sporta veidi. Uzņēmums atrodas Rīgā un nodarbina 15 darbiniekus.

SIA "Innovatio Capital" īpašnieki ir "MSN Holdings" (39%), SIA "Rosenthal Investments" (37%) un SIA "JS Investments". Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Rozentāls. SIA "Innovatio Capital" pieder arī SIA "Gimbex".

Saskaņā ar "Firmas.lv" datubāzi "MSN Holdinga" īpašnieki līdzīgās daļās ir Jūlija Jerņeva, Gints Vilgerts, Edgars Koškins un Debora Pāvila.

"JIC biznesa inkubators" strādā ar uzņēmumiem Jelgavā, Dobelē, Aizkrauklē un Jēkabpilī. Viņu inkubējamo uzņēmumu vidū ir tādi atpazīstamību guvuši uzņēmumi kā bezpilota lidaparātu ražotne "UAVFactory", e-pasta mārketinga sistēma "Mailigen", bērnu biezeņi "Rūdolfs", bioloģiskie saldumi "BiographOrganicSweets", bērnu dizaina mēbeles "KUKUU", dabīgā kosmētika "KivviCosmetics", dabīgie koksnes apdares līdzekļi "PaintEco" un citi.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!