Foto: LETA
Pirmdien, 9.martā, sākas autobusu firmas "Nordeka" akcionāra Jura Savicka izteiktais "Nordeka" galīgais akciju atpirkšanas piedāvājums, pēc kura Savickis kļūs par vienīgo "Nordeka" īpašnieku.

Piektdien oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētajā paziņojumā sacīts, ka akciju atpirkšanas piedāvājumu "Nordeka" akcionāri varēs pieņemt trīsdesmit dienu laikā - līdz 7.aprīlim. Vienas akcijas atpirkšanas cena noteikta 1,181 eiro.

Savickis tiešā un netiešā veidā ieguvis 95,1% kompānijas akciju. Tostarp tiešā veidā Savickim pieder 930 330 akciju jeb 48,8% kapitāla, bet netiešā veidā kā Sandras Savickas, Pētera Ločmeļa un Jāņa Laugas pilnvarniekam viņam ir tiesības izmantot balsstiesības, kas izriet no 882 824 akcijām jeb 46,3% kapitāla. Ar minētajām akcijām Savickis pilnvarots rīkoties līdz 2020.gada 8.februārim.

Jau vēstīts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 4.martā atļāva Savickim izteikt "Nordeka" akciju atpirkšanas galīgo piedāvājumu.

Atbilstoši Finanšu instrumentu tirgus likumam akciju atpirkšanas gadīgā piedāvājuma ietvaros pārējiem kompānijas akcionāriem ir pienākums pārdot tiem piederošās kompānijas akcijas. Ja akcionārs nebūs pieņēmis akciju atpirkšanas galīgo piedāvājumu tā izteikšanas termiņā, nākamajā dienā pēc akciju atpirkšanas termiņa beigu dienas akcijas tiks bloķētas akcionāra kontos un akcionārs zaudēs tiesības rīkoties ar tām.
Savukārt 10.februāri "Nordeka" akcionāri nolēma izslēgt kompānijas akcijas no biržas.

"Nordeka" ir viens no lielākajiem Latvijas pasažieru autopārvadājumu uzņēmumiem, kas apkalpo autobusu maršrutus Latvijā. 2014.gadā "Nordeka", pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 11,961 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 3,9% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas zaudējumi saruka vairākkārt un bija 64,6 tūkstoši eiro. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!