Foto: LETA

SIA "Itera Latvija" valdes priekšsēdētājs Juris Savickis kļuvis par 51% daļu īpašnieku jaundibinātā uzņēmumā SIA "Serpenta", savukārt tā valdes priekšsēdētājs ir uzņēmējs Guntis Belēvičs, liecina SIA "Firmas.lv" informācija.

Abi uzņēmēji biznesa portālam "Nozare.lv" atzina, ka iecere ir saistīta ar ražošanu, taču plašāku informāciju nevēlējās sniegt.

Savickis skaidroja, ka viss ir "darba procesā", un viņš nevēloties stāstīt par plāniem, pirms tie īstenoti. Savukārt Belēvičs teica, ka ražošanas joma un citi jautājumi ir komercnoslēpums. Viņš atzina, ka šogad darbību nav plānots sākt un, visticamāk, plašāka informācija tiks sniegta nākamgad.

Pēc "Firmas.lv" informācijas, otrs lielākais 21.septembrī reģistrētā uzņēmuma "Serpenta" īpašnieks ir SIA "Saules aptieka", kas pieder Belēviča dēlam Artūram Belēvičam. Šim uzņēmumam pieder 9% daļu. Guntis Belēvičs ir "Saules aptiekas" valdes loceklis.

Pa 8% daļu pieder Aigaram Sondoram, Viktoram Zvonkovam, kā arī Krievijas pilsoņiem Igoram Nikitinam, Igoram Pustovojam un Aleksandram Mautinam. Pēc Savicka teiktā, Krievijas pilsoņi ir doktori, zinātnieki.

Uzņēmuma valdes locekļi ir Savickis un Zvonkovs.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Zvonkovam kopā ar Leonīdu Buinicki uz pusēm pieder SIA "MTL&DaVisko", kurai kā darbības veids norādīta dzīvojamo un nedzīvojamo ēku būvniecība. Zvonkovs 2009.gadā Rēzeknes pilsētas domes vēlēšanās kandidējis no partijas "Latgales tauta" saraksta, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas informācija.

Savukārt Sondors ir valdes loceklis SIA "M&S Trade Group". Laikā no 2008.gada janvāra līdz 2009.gada septembrim viņš bija arī šī uzņēmuma līdzīpašnieks, bet tagad uzņēmums pieder Simonam Monosovam.

"Serpenta" pamatkapitāls ir 3000 latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!