Foto: LETA

"SEB banka" un "Danske Bank" filiāle Latvijā izsniegs 50,4 miljonu eiro kredītu stikla šķiedras ražotājai "Valmieras stikla šķiedra" ražotnes paplašināšanai ASV, teikts "Valmieras stikla šķiedras" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas pārstāvji informē, ka ceturtdien, 30. martā, "Valmieras stikla šķiedra" noslēdza aizdevuma līgumu ar "SEB banku" un "Danske Bank" filiāli Latvijā par aizdevuma 50,4 miljonu eiro apmērā piešķiršanu ražotnes paplašināšanai.

Projekta ietvaros ASV plānots izveidot stikla šķiedras ražošanas (krāsns) un stikla šķiedras pārstrādes ražotni. Paredzēts, ka paplašināšanās ļaus palielināt "Valmiera Glass" grupas kopējo ražošanas kapacitāti un konkurētspēju starptautiskajos tirgos, iegūt lielāku ražošanas stabilitāti, kā arī sekmīgāk reaģēt uz aizvien pieaugošo tirgus pieprasījumu pēc stikla šķiedras produktiem.

"Izbūvējot piekto stikla kausēšanas krāsni, kuras ražošanas kapacitāte plānota 50 000 tonnu sausa diega gadā, palielināsies grupas kopējās ražošanas jaudas un tiks iegūta augstāka ražošanas stabilitāte. Augstāk minētais ir labs pamatakmens grupas turpmākai veiksmīgai attīstībai," sacīja "Valmieras stikla šķiedras" valdes priekšsēdētājs Andrē Švionteks (Andre Schwiontek).

"Valmieras stikla šķiedra" plāno aizdevumu dzēst līdz 2024. gada martam, aizdevuma apmaksu veicot no 2018. gada 1. oktobra. Aizdevuma līguma nodrošinājumu sniedz visi grupas uzņēmumi.

"Valmieras stikla šķiedra" 2014. gadā nodibināja meitasuzņēmums ASV – "P-D Valmiera Glass USA Corp". Šobrīd noris aktīvs darbs pie meitasuzņēmuma paplašināšanas – modernas stikla šķiedras ražošanas un pārstrādes ražotnes celtniecības. Ēkas celtniecību plānots pabeigt līdz 2017. gada novembrim.

Jau vēstīja, ka "Valmieras stikla šķiedras" koncerns 2016. gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 124,255 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 2,5% vairāk nekā 2015. gadā, savukārt grupas peļņa samazinājās par 7,1% un bija 5,088 miljoni eiro.

"Valmieras stikla šķiedras" koncernu veido "Valmieras stikla šķiedra" un trīs tās meitassabiedrības –"Valmiera Glass UK Ltd." Apvienotajā Karalistē, kā arī "P-D Valmiera Glass USA Corp." un "Valmiera Glass USA Trading Corp". "Valmieras stikla šķiedras" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Uzņēmuma lielākie īpašnieki ir "P-D Glasseiden Oschatz GmbH" un "Vitrulan Internetional GmbH".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!