Foto: LETA
Pirmajā pusgadā SIA "Severstal Distribution" konsolidētais pārdošanas apjoms pieauga par 17%, salīdzinot ar 2014.gada attiecīgo periodu, un pārsniedza 274 000 tonnu. Savukārt uzņēmuma konsolidētās ražošanas apjoms ir sasniedzis 103 000 tonnu, kas ir par 18% vairāk nekā aizvadītā gada pirmajā pusgadā, informēja SIA "Severstal Distribution" pārstāve Olga Ņesterova.

SIA "Severstal Distribution" kopā ar savu meitasuzņēmumu Polijā ietilpst "Severstal Russian Steel" divīzijas distribūcijas tīklā, apvienojot piecus metāla tirdzniecības uzņēmumus ar vienādiem nosaukumiem, kuri darbojas Eiropas Savienības valstīs, kā arī Krievijā, Baltkrievijā un Ukrainā.

2015.gada pirmajā pusgadā distribūcijas tīkls paaugstināja kopējo pārdošanas apjomu līdz 647 000 tonnu, kas ir par 5% vairāk, nekā tika realizēts iepriekšējā gada attiecīgajā periodā.

SIA "Severstal Distribution" konsolidētais piegāžu apjoms uz Eiropas Savienības valstīm šī gada pirmajā pusgadā pieauga par 17%, salīdzinot ar 2014.gada periodu no janvāra līdz jūnijam, un pārsniedza 274 000 tonnu. Neskatoties uz tērauda produkcijas pieprasījuma samazināšanos Krievijā, Krievijas uzņēmuma AS "Severstal Distribution" pārdošanas līmenis šajā tirgū 2015.gada pirmajos sešos mēnešos salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu neizmainījās un sasniedza 317 000 tonnu. Sakarā ar stingrāku uzņēmumu grupas "Severstal Distribution" kreditēšanas politiku, nestabilo ekonomisko situāciju un valūtas kursa svārstībām, piegādes uz Ukrainas un Baltkrievijas tirgiem atskaites periodā ir samazinājušās par 11%, salīdzinot ar attiecīgo iepriekšējā gada periodu, un sasniedza 56 000 tonnu.

"Apstākļos, kad tēraudu patērējošie uzņēmumi izdevumu samazināšanas nolūkā piesaista ārpakalpojumu sniedzējus neprofila funkciju veikšanai, mēs aktīvi attīstām pakalpojumus, lai piedāvātu klientiem visizdevīgākos kompleksos risinājumus. Mēs piegādājam uz klientu ražotnēm tālākai apstrādei sagatavotu metālu, pie tam maksimāli paveicot darbus, kas rodas līdz metāla piegādes brīdim klienta norādītajā vietā un laikā," saka SIA "Severstal Distribution" valdes priekšsēdētājs un "Severstal" distribūcijas tīkla direktors Andrejs Aleksejevs.

Saskaņā ar 2015.gada pirmo sešu mēnešu rezultātiem distribūcijas tīkla metāla servisa centri un cauruļu ražošanas rūpnīcas Latvijā, Polijā un Krievijā palielināja ražošanas apjomu par 18%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pagājušajā gadā, - līdz 143 000 tonnu. SIA "Severstal Distribution" konsolidētais ražošanas apjoms atskaites periodā ir pieaudzis par 18% (līdz 103 000 tonnu), ko veicināja jaunā produkta - mašīnbūvei paredzētās augstas kvalitātes karsti velmēto lokšņu biezumā līdz 12 milimetriem - pārdošanas attīstība.

Tikmēr Krievijas AS "Severstal Distribution" metāla servisa centrs arī palielināja gatavo produktu izlaides apjomu par 18% (līdz 40 000 tonnu), pateicoties sortimenta paplašināšanai, koncentrējot ražošanu Čerepovecas platformā.

"Severstal Distribution" uzņēmumi Latvijā, Polijā, Krievijā, Baltkrievijā un Ukrainā koncentrējas uz "Severstal Russian Steel" divīzijas produkcijas piegādes attīstību tirgos, kas atrodas 2000-2500 kilometru rādiusā no divīzijas galvenajām ražotnēm. Pateicoties attīstītam lielo noliktavu un tirdzniecības biroju tīklam, distribūcijas tīkls nodrošina regulāru produkcijas nosūtīšanu uz šiem reģioniem, kā arī operatīvas likvīdā sortimenta piegādes no noliktavas. 2015.gada pirmajā pusgadā caur uzņēmumu SIA "Severstal Distribution" ir realizēti vairāk nekā 12% no kopējā divīzijas tērauda produkcijas pārdošanas apjoma.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā SIA "Severstal Distribution" konsolidētais apgrozījums salīdzinājumā ar 2013.gadu pieauga par 11% - neskatoties uz tērauda produkcijas cenu negatīvo dinamiku un pateicoties uzņēmuma pārdošanas apjoma kāpumam.

2014.gadā SIA "Severstal Distribution", kurā iekļauti "Severstal Distribution" uzņēmumi Latvijā un Polijā (agrāk pazīstami kā AS "Severstaļlat" un tās meitasuzņēmums "Severstallat Silesia"), konsolidētais apgrozījums bija 305 miljoni ASV dolāru (288 miljoni eiro). 2013.gadā konsolidētais apgrozījums bija 276 miljoni ASV dolāru (260,8 miljoni eiro).

Apgrozījums pieauga, pateicoties pārdošanas apjoma palielināšanai - klientiem no Eiropas valstīm SIA "Severstal Distribution" 2014.gadā piegādāja 433 000 tonnu metālprodukcijas, kas ir par 18% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

SIA "Severstal Distribution" konsolidētie ieņēmumi pirms procentu, nodokļu, nolietojuma un amortizācijas atskaitījumiem (EBITDA) 2014.gadā sasniedza 11 miljonus ASV dolāru (10,39 miljonus eiro). 2013.gadā konsolidētā EBITDA bija 12 miljoni ASV dolāru (11,34 miljoni eiro). Tajā pašā periodā uzņēmuma operatīvā naudas plūsma (OCF) būtiski uzlabojās - 2013.gadā šis rādītājs bija negatīvs - mīnus 18,7 miljoni ASV dolāru (17,67 miljoni eiro), bet 2014.gadā sasniedza 0,6 miljonu ASV dolāru (0,57 miljonu eiro) līmeni.

Divīzijas "Severstal Russian Steel" distribūcijas tīklu veido PAO "Severstal" metālizstrādājumu uzņēmumi no piecām valstīm. 2015.gada sākumā visi šie uzņēmumi, kuri agrāk bija zināmi kā "Torgovij Dom "Severstaļ-Invest"" (Krievija), "Severstaļlat" (Latvija), "Severstallat Silesia" (Polija), "Severstaļbel" (Baltkrievija) un "Severstaļ-Ukraina", ieguva jaunu nosaukumu "Severstal Distribution". "Severstal Distribution" uzņēmumu grupas pārdošanas apjoms 2014.gadā sasniedza 1,23 miljonus tonnu.

PAO "Severstal" ir viens no pasaulē lielākajiem vertikāli integrētajiem tērauda liešanas un kalnrūpniecības uzņēmumiem ar aktīviem Krievijā, Ukrainā, Latvijā, Polijā, Itālijā un Libērijā. 2014.gadā tika saražoti 11,3 miljoni tonnu tērauda.

SIA "Severstal Distribution" ir dibināta 1992.gadā Latvijā, uzņēmuma galvenās darbības sfēras ir metinātu cauruļu ražošana un rūpnieciskā metālapstrāde, kā arī metālprodukcijas tirdzniecība. Uzņēmumam pieder meitasuzņēmums Polijā - cauruļu ražošanas rūpnīca "Severstal Distribution Sp. z o.o.". Gandrīz 90% no "Severstal Distribution" kopējā pārdošanas apjoma tiek eksportēti uz Somiju, Zviedriju, Igauniju, Lietuvu, Poliju, Čehiju, Vāciju un citām ES valstīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!