Foto: Shutterstock

Ādažu novada dome noslēgusi līgumu ar metu konkursa "Jauna skolas ēka Ādažos" uzvarētāju SIA "Nams" par jaunas skolas ēkas būvprojekta izstrādi, kas paredz, ka būvprojektam jābūt izstrādātam līdz 2017. gada maijam. Tā izstrādes līgumcena ir 259 610 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa, portālu "Delfi" informēja Ādažu novada domes sabiedrisko attiecību vadītāja Monika Griezne.

Projektējamās ēkas platība ir aptuveni 10 000 kvadrātmetru. Tajā paredzēts izvietot Ādažu vidusskolas sākumskolu, kurā mācīsies līdz 800 skolēnu. Būvprojektu paredzēts izstrādāt tā, lai skolas ēku var būvēt visu uzreiz, vai arī četrās atsevišķās kārtās – atkarībā no tā, kāda būs demogrāfiskā un finansiālā situācija pašvaldībā projekta realizācijas laikā.

Pašvaldība pretendē uz Eiropas reģionālās attīstības fonda finansējumu skolas jaunās ēkas būvniecībai. Kā informēja Griezne, Izglītības un zinātnes ministrijā iesniegts idejas koncepts projektam "Vispārējās izglītības iestādes mācību vides uzlabošana Ādažu novadā", kas tālāk tiks vērtēts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā. Projekta ietvaros plānots būvēt Ādažu vidusskolas ēku sākumskolas skolēniem (1.-4.klasei). Optimālais skolēnu skaits, ko var izvietot esošajā vidusskolas ēkā ir 1200 skolēnu, bet uzņemtais skolēnu skaits 2016./2017. mācību gadā ir 1315 skolēni, savukārt prognozētais skolēnu skaits 2022./2023. mācību gadā ir 1630.

Ņemot vērā novadā deklarēto skolēnu skaita pieauguma dinamiku un Ādažu vidusskolas kapacitātes nepietiekamību, Ādažu novada dome pieņēma lēmumu būvēt Ādažu vidusskolai papildu mācību īstenošanas vietu. Skolas jaunā ēka paredzēta 1.-4. klases skolēniem, bet esošo Ādažu vidusskolas ēku turpinās izmantot 5.-12. klašu skolēni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!