Foto: LETA

Līdzšinējais Latvijas Radio vienīgais valdes loceklis Jānis Siksnis ir pārsteigts par Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) lēmumu neapstiprināt viņu Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja amatā.

Sarunā Siksnis NEPLP lēmumu skaidroja ar uzticības trūkumu līdzšinējam radio vadītājam, proti, sev.

"Acīmredzot [jaunais valdes priekšsēdētājs Aldis] Pauliņa kungs piedāvāja kādas radikālas izmaiņas un citādāku Latvijas Radio attīstības gaitu, kuru manā vadībā nevar īstenot," sacīja Siksnis.

Pārsteigumu par NEPLP lēmumu sociālajos tīklos pauduši vairāki Latvijas Radio darbinieki.

Raidījumu vadītājs Aidis Tomsons mikroblogošanas vietnē "Twitter" izteicis cerību, ka "NEPLP paskaidros, kas viņus neapmierināja līdzšinējā vadītāja Jāņa Sikšņa darbā". Tomsons piebilst, ka pagaidām par jauno Latvijas Radio valdi izteikties nespējot, jo, izņemot Kirilku, pārējos jaunos vadītājus nepazīstot. Tāpat viņš pauž cerību, ka jaunā vadība atradīs vietu Siksnim jaunajā medijā.

Arī Latvijas Radio ziņu dienesta žurnālists Ivo Leitāns paudis izbrīnu par jaunās valdes izvēli. "Šis ir vienkārši vāks. Es ļoti atvainojos, bet vajadzētu teikt pat rupjāk," savā "Twitter" kontā ierakstījis Leitāns.

Latvijas Radio sižetu autors Didzis Melbiksis savā "Twitter" kontā angliski ierakstījis, ka radio darbinieki nav pārāk laimīgi par šādu NEPLP lēmumu. "Maigi sakot," piebilst Melbiksis.

Kā ziņots, NEPLP pirmdien LR valdes priekšsēdētāja amatam izraudzījusies sociologu, pētījumu aģentūras "Factum Group" vadītāju Aldi Pauliņu.

Latvijas Radio valdes locekļa amatam programmas attīstības jautājumos izvēlēta bijusī ziņu aģentūras "BNS Latvija" vadītāja Sigita Kirilka, bet valdes locekļa amatam nodrošinājuma jautājumos - Latvijas Valsts radio un televīzijas centra pārstāvis Uldis Lavrinovičs.

Līdz šim Latvijas Radio valdē kopš 2012.gada vienīgā amatpersona bija valdes loceklis Siksnis.

NEPLP kopumā saņēma 19 pieteikumus konkursam uz Latvijas Radio valdes locekļu amatiem. NEPLP sēdē tika konstatēts, ka 18 no iesniegtajiem pieteikumiem atbilst konkursa nolikuma prasībām un ir virzāmi vērtēšanai nākamajās konkursa kārtās. Konkurss tika izsludināts šā gada 3.novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!