Foto: Publicitātes foto

Latvijas kokskaidu palešu bloku ražotājs, Šķēles ģimenei piederošais uzņēmums "Baltic Block" ar bankas "Citadele" līdzfinansējumu ir investējis 3,5 miljonus eiro jaunās ražošanas tehnoloģijās un ražotnes objektos. Uzņēmums arī atklāj plānus attīstīt eksportu uz ASV, Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Kostariku, Saūda Arābiju un Dienvidkoreju.

Papildus piecām esošajām ekstrūzijas līnijām ir iegādātas trīs jaunas Itālijā ražotās "IMAL s.r.l." līnijas, ierīkota moderna līmes virtuve, uzbūvēts jauns ražošanas angārs, uzstādīts tvaika ūdens sagatavošanas katls, uzinstalēta jauna pakošanas līnija, kā arī uzlaboti tvaika piekarsētāji.

Līdz ar jaunajām ražošanas spējām "Baltic Block" ir uzsācis 90x90mm palešu bloku ražošanu, kas ir jaunums uzņēmuma piedāvātās produkcijas klāstā.

"Mēs paredzam, ka ražošanas jauda atkarībā no ražošanas komplektācijas jeb ražotās produkcijas tipa pieaugs par aptuveni 20-40%. Tas noteikti pavērs mūsu uzņēmumam ne tikai esošā pieprasījuma apkalpošanas un jaunu produkciju ieviešanas iespējas, bet arī atvērs durvis jaunu tirgu apguvei. Latvijas eksporta prestižs no tā tikai iegūst," stāsta "Baltic Block" direktors Andis Šķēle.

Prognozējot 2018. gada rādītājus, kas ir jauno tehnoloģiju palaišanas gads, uzņēmuma pārstāvji ir izvirzījuši mērķi saražot 109 000 m3 palešu bloku, salīdzinot ar 82 000 m3 2017. gadā. Savukārt uzņēmuma ikgadējā ražotnes jauda tiek lēsta 115 000 m3 saražotās produkcijas apmērā.

"Baltic Block" ir viens no modernākajiem presētu kokskaidu palešu bloku ražotājiem Eiropā, kas 95% no savas produkcijas eksportē uz 20 pasaules valstīm. Izmantojot inovatīvu karstās ekstrūzijas metodi, "Baltic Block" mazvērtīgu koksni pārvērš kvalitatīvā galaproduktā, kas nodrošina palešu ilglietojamību un izturību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!