Foto: F64
Skrundas militārās pilsētiņas pircējs - SIA "Iniciatīva Europa", kas pilsētiņā jeb īpašumā "Mežainē" deklarējusi savu atrašanās vietu, divu gadu laikā pēc izsoles nav samaksājusi nekustamā īpašuma nodokli – kopā ar kavējuma procentiem 5858 latus, piektdien vēsta "Latvijas Avīze".

Neredzot citu izeju, pašvaldība pērn vērsās juridiskajās institūcijās, lai piedzītu SIA "Iniciatīva Europa" parādu.

Savukārt savas saistības pret Privatizācijas aģentūru SIA "Iniciatīva Europa" pilda un uz šodienu sabiedrībai nav maksājumu parādu, laikrakstu informējis aģentūras pārstāvis Guntis Kārkliņš. Kopā ar papildmaksājumiem aģentūrai samaksāti jau vairāk nekā 153 tūkstoši latu, kas ieskaitīti valsts budžetā.


Jau ziņots, ka ar Skrundas armijas pilsētiņas pircēju 2010.gada 9.jūlijā ir noslēgts nomaksas pirkuma līgums, kurā noteiktais samaksas termiņš ir desmit gadi. Pircējs objektu ir pārņēmis un veic tā apsaimniekošanu, nodrošinot objekta apsardzi.

Pircējam latu daļas maksājumi jāveic ik mēnesi, bet sertifikātu daļas maksājumi - reizi ceturksnī. Pašlaik no kopējās maksājuma summas atbilstoši nomaksas pirkuma līgumam par apbūvi pircējs ir samaksājis 13,88%, bet par zemes gabalu - 34,87%.

Skrundas novada vadība 2010.gada jūlijā divas reizes tikās ar Skrundas militārās pilsētiņas izsoles uzvarētāja - SIA "Iniciatīva Europa" - valdes locekli Hļebņikovu no Samāras Krievijā. No izsoles uzvarētāja pārstāvja puses izskanējis priekšlikums, ka no pilsētiņas dzīvojamām mājām kādu varētu nodot pašvaldībai, kam tā par saviem līdzekļiem būtu jāsakārto, tomēr pašvaldībai par šo piedāvājumu nav intereses.

2010.gada 11.jūnijā PA valdē tika apstiprināti 2010.gada 4.jūnijā notikušās valsts nekustamā īpašuma "Mežaine", Skrundas novada Raņķu pagastā, izsoles rezultāti.

Nekustamo īpašumu "Mežaine" Skrundas novada Ranķu pagastā pārdos izsoles uzvarētājam juridiskai personai SIA "Iniciatīva Europa" par pirkuma maksu 170 000 latu, tajā skaitā apbūves cena 13 958 lati, samaksu veicot 80% latos (11 166 lati) un 20% privatizācijas sertifikātos (99,71 gabals), un zemesgabala cena - 156 042 lati, samaksu veicot 100% latos.

SIA "Iniciatīva Europa" vienīgais īpašnieks ir Krievijas pilsonis no Samāras Sergejs Rižkovs, bet uzņēmuma valdes loceklis ir Hļebņikovs no Samāras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!