Foto: LETA

Šajā nedēļā par divām trešdaļām jeb 66% palielinātas AS "Rīgas siltums" padomes priekšsēdētāja un locekļu algas, piektdien ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Lēmums par "Rīgas siltuma" padomes locekļu algu pacelšanu līdz ar citiem jautājumiem izskatīts šonedēļ notikušajā akcionāru pilnsapulcē. "Panorāma" ziņoja, ka lielākie uzņēmuma īpašnieki par šo tēmu runā nelabprāt, bet uzsver, ka padomes algas nav mainītas kopš 2007.gada un patlaban pēc aktīvu apjoma līdzvērtīgos uzņēmumos tās ir krietni augstākas.

"Šonedēļ RS akcionāru sēdē tika izskatīti vairāki jautājumi - apstiprināts gan pagājušā gada darbības pārskats, gan viens no jautājumiem bija padomes locekļu algu pārskatīšana. [..] Akcionāri vienbalsīgi - gan valsts, gan privātais akcionārs - nolēma pārskatīt padomes locekļu algas," skaidro Rīgas vicemēra Andra Amerika (GKR) padomnieks Mareks Gailītis.

Algu palielināšanas faktu Latvijas Televīzijai apstiprināja arī ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP). Ministrs teicis, ka ar šādu ierosinājumu nācis klajā "Rīgas siltuma" mazākuma akcionārs "Dalkia".

"Bija priekšlikums no viena no akcionāriem algas palielināt, mēs to izvērtējām un piekritām. Priekšlikums bija palielināt ļoti būtiski. Mēs piekritām uz pusi mazākam palielinājumam," skaidro ekonomikas ministrs. Saskaņā ar ekonomikas ministrijas sniegtajām ziņām pašreiz "Rīgas siltuma" padomes priekšsēdētājs algā saņem 900 eiro mēnesī, savukārt uzņēmuma padomes locekļu atalgojumu veidojot 90% no padomes priekšsēdētāja algas.

Sapulcē sākotnēji ticis piedāvāts padomes priekšsēdētāja atalgojumu palielināt līdz 3000 eiro mēnesī, bet padomes locekļiem līdz 1875 eiro. Pret to iebildusi Ekonomikas ministrija un Rīgas dome. Turpmāk padomes priekšsēdētājs saņems algu 1500 eiro apmērā, bet padomes locekļi pelnīs 1350 eiro.

"Rīgas siltums" ir lielākais siltumenerģijas piegādātājs Rīgā. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometri, no kuriem 74% atrodas "Rīgas siltuma" īpašumā.

Rīgas pašvaldībai pieder 49% "Rīgas siltuma" akciju, 48,995% akciju pieder Latvijas valstij, kuras intereses pārstāv Ekonomikas ministrija, AS "Dalkia" pieder 2%, bet AS "Latvenergo" - 0,005%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!