Foto: LETA

Turpinot "Orkla" grupā ietilpstošo Latvijas uzņēmumu restrukturizāciju, kompānija apvieno augļu un dārzeņu pārstrādes kompāniju SIA "Spilva" ar sulu, nektāru, dzērienu un dzeramā ūdens ražotāju AS "Gutta", portālu "Delfi" informē abu uzņēmumu sabiedrisko attiecību konsultants Andris Zeļenkovs.

Līdz ar restrukturizācijas procesa noslēgumu, kas plānots 2016. gada janvārī, apvienotajam uzņēmumam tiks ieviests juridiskais nosaukums – SIA "Orkla Foods Latvija".

Tādējādi visi grupā ietilpstošie ražotāji būs apvienoti četros uzņēmumos - "Orkla Foods" (pārtika, dzērieni), "Orkla Confectionery & Snacks" (saldumi, uzkodas), "Orkla Home & Personal" (veselības aprūpes, higiēnas produkti u.c.), "Orkla Food Ingredients" (industriālie produkti – ražošanas ingredienti maizes ceptuvēm, konditorijām, saldumu ražotājiem, kafejnīcām un restorāniem).

"Ar šo reorganizāciju tiek apvienotas un centralizētas abu uzņēmumu vadības, administrācijas un loģistikas funkcijas, padarot efektīvāku abu ražotņu darbu un stiprinot līdzšinējo zīmolu konkurētspēju kā vietējā, tā globālajā tirgū," skaidro "Spilvas" vadītāja, valdes locekle un "Gutta" valdes priekšsēdētāja Lolita Bemhena.

Apvienojot uzņēmumus, darbu turpinās abas ražotnes Babītes novada Spilvē un Ķekavas novada Valdlaučos. No 1. oktobra ir apvienota uzņēmumu "Spilva" un "Gutta" vadība un produkcijas pārdošana, bet sešus mēnešus ilgo reorganizācijas procesu ir paredzēts pilnībā pabeigt janvārī, kad abas ražotnes turpinās strādāt jau kā viena juridiska persona.

"Pēc uzņēmumu "Spilva" un "Gutta" apvienošanas tiks saglabāti un attīstīti abu kompāniju līdzšinējie zīmoli un ražotnes. Tādēļ, atbilstoši "Orkla" grupā pieņemtajai praksei, ir pieņemts lēmums par juridisko nosaukumu izvēlēties "Orkla" biznesa virziena nosaukumu, nevis apvienotajam uzņēmumam saglabāt vienu no līdzšinējiem nosaukumiem – "Spilva" vai "Gutta". Pēc restrukturizācijas apvienotā uzņēmuma juridiskais nosaukums būs SIA "Orkla Foods Latvija"," informē Bemhena.

Kā vēstīts, iepriekš kļuva zināms, ka citi "Orkla" grupā ietilpstošie uzņēmumi - saldumu ražotājs "Laima", konditorejas izstrādājumu ražotājs "Staburadze" un sāļo uzkodu ražotājs "Latfood" tiks pievienoti kompānijai "NP Foods".

2015. gada martā noslēdzās darījums, kurā "NP Foods" 100% kapitāldaļu iegādājāsNorvēģijas koncerns "Orkla". Latvijas Konkurences padome 10.janvārī atļāva "Orkla" un "NP Foods" apvienošanos. "NP Foods" grupā ir "Laima", "Gutta", "Staburadze", "Staburadze konditoreja", "Saldumu tirdzniecība", "NP Logistics", "Detente" un Lietuvas "Margiris".

Savukārt "Orkla" ir Norvēģijas pārtikas koncerns, kas 2004. gadā iegādājās Latvijas lielāko augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumu "Spilva". Norvēģijas koncernam Latvijā pieder arī uzņēmums "Latfood", Igaunijā - "Kalev" un "Põltsamaa Felix", bet Lietuvā - "Suslavičius-Felix".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!