Foto: Publicitātes foto
Latvijā lielākais un senākais mājsaimniecības tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu ražotājs AS "Spodrība" pērn, salīdzinot ar 2011. gadu, palielinājis apgrozījumu par 12%, sasniedzot 1,7 miljonus latu. Šogad plānots apgrozījumu palielināt līdz 2 miljoniem latu, kā arī palielināt eksporta rādītājus, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Kopš 2006.gada, kad par "Spodrība" lielāko īpašnieku un valdes priekšsēdētāju kļuva Īslandes uzņēmējs Fridriks Ingi Fridrisksons, uzņēmuma attīstībā ir investētii 1,2 miljoni eiro (0,84 miljoni latu), kuri ieguldīti uzņēmuma ražotnes un ēku atjaunošanā, kā arī produktu dizaina izstrādē.

"Spodrība" produkcija šobrīd tiek eksportēta uz Lietuvu, Igauniju, Krieviju un Ukrainu. Papildus tiekot strādāts, lai "Eco Seal for Nature" produktus ieviestu Skandināvijas tirgū. Šis esot tas tirgus, kur patērētājs ir labi informēts par ekomarķējumiem un, pamatojoties uz tiem, veido savu pirkumu izvēli.

"Spodrības" turpmāko attīstību saskatām eksportā, tāpēc ir īpaši būtiski ieguldīt produkcijas un produktu sortimenta attīstībā. Lai paplašinātu eksporta iespējas Skandināvijas un citu ES valstu virzienā, izveidojām Eco Seal for Nature produktu līniju. Protams, vēlamies nostabilizēt tirgus pozīcijas arī Latvijā, iegūstot arvien lielāku pircēju uzticību, lai Eco Seal produkti būtu iecienītākie eko tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļi Latvijā. Lielākais šī brīža izaicinājums, lai to sasniegtu - veicināt sabiedrības izpratni par mājas tīrīšanas un mazgāšanas līdzekļu ietekmi uz veselību un apkārtējo vidi," norāda uzņēmuma direktore Baiba Megre - Ansviesule.

Spodrība pirmsākumi ir meklējami 1921.gadā, kad tika dibināta apavu krēma ražošanas sabiedrība "Mednis un Biedri". 1927.gadā Parīzē šis krēms ieguva "Grand–Prix" balvu par izciliem sasniegumiem. Apavu krēms, ar atbilstoši mūsdienām uzlabotu sastāvu, AS "Spodrība" tiek ražots jau vairāk nekā 90 gadu.

"Spodrība"" apgrozījums 2011.gadā bija 1,48 miljoni latu, bet zaudējumi - 15 867 lati. 2010.gadā uzņēmuma apgrozījums bija 1,57 miljoni latu, bet peļņa - 135 204 latu peļņu.

1960.gadā uzņēmuma ražotnes tika izvietotas uz Dobeli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!