Foto: LETA
Rojas zivju pārstrādes uzņēmums - šprotu konservu ražotājs SIA "Tin fish" - 18.jūlijā Jūrmalas pilsētas tiesā pasludināts par maksātnespējīgu, informēja tiesā.

Kreditoru prasījumi pret parādnieku iesniedzami administratoram viena mēneša laikā, kas skaitāms no dienas, kad maksātnespējas reģistrā izdarīts ieraksts par parādnieka maksātnespējas procesa pasludināšanu, proti, no šodienas, 22.jūlija.

Maksātnespējas reģistra informācija liecina, ka par administratoru šajā procesā iecelta Elita Kārkliņa.

Iepriekš jau ziņots, ka uzņēmumam aprīļa sākumā bija ierosināta tiesiskās aizsardzības procesa lieta. "Krievijā realizējam 90% šprotu konservu, un sakarā ar saspīlēto situāciju Ukrainā, rubļa un grivnas kursa kritumu un maksātspējas samazināšanos tur pilnībā apstājusies produkcijas realizācija, ko bija uzņēmies mūsu sadarbības partneris. Lai saglabātu uzņēmumu un pasargātu darbiniekus, nācās spert attiecīgus soļus, un esam sākuši TAP procesu," toreiz sacīja uzņēmuma direktors Jānis Kohs.

Tāpat viņš toreiz sacīja, ka ir apturēts jaunās Pāvilostas rūpnīcas celtniecības process, kuru varētu atsākt tikai nākamgad. "Tin fish" pagājušajā gadā Pāvilostā, bijušā alus brūža teritorijā, sāka būvēt zivju pārstrādes rūpnīcu, investējot apmēram septiņus miljonus eiro. Rūpnīcu bija plānots pabeigt šogad, un tajā paredzēts ražot šprotu konservus, galvenokārt eksportam uz Krieviju.

"Ja lietu virzība būs uzņēmumam labvēlīga un atradīsim jaunus tirgus, plānojam, ka Rojā darbu atsāksim rudenī, kad situācija Krievijā normalizēsies un mūsu sadarbības partneri atsāks pieņemt pasūtījumus. Par Pāvilostas projekta atjaunošanu pagaidām pāragri runāt," sacīja uzņēmuma vadītājs.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem uzņēmuma "Tin fish" apgrozījums pērn bija 3,895 miljoni eiro, kas ir 2% pieaugums salīdzinājumā ar 3,848 miljonu apgrozījumu iepriekšējā gadā. Tikmēr uzņēmuma zaudējumi bijuši 10 527 eiro salīdzinājumā ar 35 445 eiro peļņu 2012.gadā.

Kā norādīts uzņēmuma vadības ziņojumā, pārskata gada sākumā, kas sākās ar novembri, uzņēmums saražoja rekordlielu skaitu konservu - 1,2 miljonus kārbu. Tomēr nepietiekamu pasūtījumu un finansējuma dēļ, sākot ar februāri, ražotne darbojās neregulāri ar pārrāvumiem.

Uzņēmums joprojām lielākoties strādā ar kāda Krievijas klienta zīmolu, kas ir atpazīstams Krievijas teritorijā. Patlaban tiek aktīvi izvērtēta sadarbība ar jaunajiem klientiem, lai nākotni saistītu tikai ar stabilākajiem klientiem, kuru vīzijā ietilpst ilgstošas attiecības.

"Tin fish" dibināts 2009.gada 3.augustā, un tā pamatkapitāls ir 100 000 latu (142 288 eiro).

Kā jau vēstīts, marta sākumā sakarā ar saspīlēto politisko situāciju Krievijā un Ukrainā vietējās valūtas grivnas un Krievijas rubļa straujo kritumu vairāki Latvijas zivju pārstrādes uzņēmumi apturēja piegādes Ukrainai un samazināja piegādes Krievijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!