Foto: LETA
Starptautiskās lidostas "Rīga" padome šodien ārkārtas sēdē nolēma uzņēmuma valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildi uzticēt kompānijas valdes loceklei Ilonai Līcei, pavēstīja lidostā.

Līce attiecīgos pienākumus pildīs, līdz tiks atrasts jauns lidostas ''Rīga'' valdes priekšsēdētājs.

Kā ziņots, lidostas valdes priekšsēdētājs Armands Jurjevs ceturtdien iesniedza paziņojumu par atkāpšanos no amata. Jurjevs norādīja, ka negrasās sniegt plašākus komentārus par atkāpšanas iemesliem. Taujāts, vai tas saistīts ar kādu citu darba piedāvājumu, viņš pauda, ka ''varbūt ir citi izaicinājumi''. Savukārt, atbildot, vai šāds solis sperts, saskaroties ar politisku spiedienu amatā, Jurjevs uzsvēra, ka situāciju nevajag dramatizēt. Viņš darīšot ''kaut ko citu''.

Lidostas ''Rīga'' padomes priekšsēdētājs Juris Kanels pauda, ka viņam šāds Jurjeva solis bija pārsteigums un nav zināmi iemesli, kāpēc lidostas vadītājs nolēmis tā rīkoties.

Arī satiksmes ministrs Uldis Augulis (ZZS) un Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietniece un lidostas kapitāldaļu turētāja Džineta Innusa bija pārsteigti par šādu lēmumu, vienlaikus nezinot tā iemeslus.

Savukārt, dienu pirms Jurjevs paziņoja par atkāpšanos no amata, lidostā viesojās un ar viņu runāja satiksmes ministra padomnieks Artis Stucka, kurš pauda, ka viņa vizīte lidostā bija saistīta ar lidostas ''Rīga'' padomes sēdi. Taujāts, vai ticies ar Jurjevu arī divatā, viņš atbildēja izvairīgi un skaidru atbildi nesniedza, vien norādot, ka runājis ar uzņēmuma valdi un spriests par lidostas darbu. Atbildot, vai runāts arī par Jurjeva atkāpšanos no amata, viņš uzsvēra, ka plašākus komentārus nesniegs, un telefonsarunu pārtrauca.

Jurjevs lidostas ''Rīga'' valdes priekšsēdētāja amatā tika iecelts oktobra beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!